5 тенденции в грижата за красотата, които да следите през 2021


5 тенденции в грижата за красотата, които да следите през 2021
Снимка: iStock/Guliver

С настъпването на ново десетилетие е време да направим преглед на тенденциите в грижата за кожата и красотата. През последното десетилетие се виждат драстични промени в индустрията за красота. От трансформацията на маркетинга към социалните медии до все по-впечатляващите технологични постижения, използвани за производство на нашите продукти. Последните 10 години бяха трансформиращо десетилетие в индустрията.

2021 се очертава да бъде още една година на нови тенденции във външния вид и продуктите свързани с него. Ето и нашите топ 5 прогнози за най-големите тенденции в красотата през 2021.

Преминаване към изцяло естествена козметика

През 2019 и 2020 г. се наблюдаваше увеличаване на интереса към природната красота. Прогнозираме, че през 2021 г. органичните, веган съставки ще продължат да се налагат. Много хора посочват Гуинет Полтроу като фигурата, повлияла много за възхода на естествената красота. Скептицизмът ѝ за използването на химикали в козметичната индустрия насърчава много хора да преминат към "изцяло натурална" козметика.

Естествените продукти са по-безопасни и по-здравословни за кожата. Природните продукти в Krasota-Zdrave.com са едни от най-популярните козметични продукти в България. Продуктите са изработени с редица натурални съставки, които подхранват и предпазват кожата от UV лъчи и замърсяване.


Ярки неонови цветове

Очаквайте да виждате много ярки, неонови цветови палитри следващата година. Независимо дали става дума за ярки тюркоазени сенки, жълта очна линия или ярко розово червило, 2021 е за дръзки, смели цветове. Дайте шанс на този вълнуващ и футуристичен стил, който със сигурност ще привлече погледите към вас.

Класически червени устни

Класическото червено червило е една от тези тенденции в красотата, която никога не излиза от мода. Смелите червени устни могат да трансформират всеки аутфит и си отиват буквално с всичко. Червените устни ще ви накарат да се почувствате изтънчени и стилни.

Омбре сенки за очи

Омбре ефектът е впечатляващ. През 2021 г. ще виждате много смели цветови комбинации. Изберете два контрастни цвята и ги прелейте над окото.

Микробиоми

Това е още една тенденция в грижата за кожата, която се очаква да стане голям хит следващата година. Микробиомът на кожата е съвкупност на малки организми, които живеят върху кожата, включително бактерии и гъбички. Макар че това вероятно звучи отвратително, тези организми играят решаваща роля за здравето на кожата ни. Някои продукти пречат на създаването на микробиоми, което води то нездравословен дисбаланс в кожата, кожни заболявания като акне и преждевременна поява на бръчки. Други продукти са предназначени да работят в тандем с микробиома. Това са продукти, съдържащи пробиотици и пребиотици, те се грижат за микробиома на вашата кожа.

Заключение

2021 изглежда като вълнуваща година за козметичната индустрия. Не забравяйте да търсите само естествени продукти за грижа за кожата с пробиотици, за да поддържате кожата си здрава и млада. С добра база, с която да работите, ще можете да изпробвате някои от смелите нови тенденции за красота, които сме изброили по-горе. Насладете се и се забавлявайте с цветовете, за да бъдете актуални!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама