6 грешки, които да не допускате със сватбения си грим


6 грешки, които да не допускате със сватбения си грим
Снимка: iStock/Guliver

Независимо каква булка сте (или каква сватба планирате), има едно нещо, за което всяка жена ще се съгласи: Тя иска гримът й да изглежда безупречно. Ето 6 съвета, с които да се уверите, че ще бъдете неотразима в един от най-важните дни в живота си.

1. Не мислите за грима си предварително

Макар че повечето жени избират роклите си няколко месеца преди самата сватба, трябва да помислите и за грима си предварително. Все пак е той е аксесоар (много важен), който ще носите цял ден. Ако например сте избрали да бъдете бохо булка, вашият грим също трябва да бъде по-изчистен и естествен. Поровете се в интернет за идеи, които да споделите на гримьора си.

2. Подлагате се на козметични процедури прекалено близо до сватбата

Говорим за изкуствен тен, избелване на зъбите и по-инванзивни козметични процедури. Всички тези неща са прекрасни, за да може да изглеждате супер на сватбата си, но трябва да предвидите малко време, ако случайно нещо се обърка. Дайте си кредит от няколко седмици/дни, така че да не рискувате появата в последната минута на зачервявания и пъпки.

3. Опитвате нещо ново

Нормално всички обичаме да експериментираме, но на сватбения си ден искате да изглеждате и да се чувствате възможно най-много като себе си. Затова, ако обикновено не носите опушен грим и червено червило, това може би не е най-подходящото време, за да пробвате. Заложете на това, което ви кара да се чувствате най-красива.

4. Не използвате водоустойчив грим

Между сълзите и потта (от многото танци, разбира се), има много фактори, които могат да доведат до размазване на грима ви. За щастие има много гримове, които са водоустойчиви и ви гарантират, че ще изглеждате ослепително през цялата вечер.

5. Носите прекалено много блясък

Да, искате да изглеждате блестящо и свежо, но има тънка граница между това да бъдете сияйна и да приличате на диско топка. Ключът е в баланса. Сложете си хайлайтър на скулите, моста на носа и външните краища на очите си, но пропуснете челото и мястото над горната устна, тъй като и двете зони са склонни към изпотяване.

6. Пренебрегвате тялото си

Това е особено важно, ако носите рокля с голи рамене или нещо по-късо. Важно е да се уверите, че няма рязка граница между цвета на лицето ви и деколтето. А също така е добре предварително да намажете кожата си с лосион, за да не изглежда суха и да е приятна до допир.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама