6 грим трика за дъждовно време


6 грим трика за дъждовно време
Снимка: iStock/Guliver

Може би косата ви е най-голямото притеснение в дъждовните дни, но истината е, че гримът също е труден за овладяване, когато метеорологичните условия работят срещу вас. Ето защо е нужно да адаптирате бюти рутината си, за да се справите с високата влажност. Ето някои от най-добрите грим трикове, които ще ви помогнат да блестите, въпреки дъждовното и ветровито време.

1. Хидратирайте правилно

Използването на тежък хидратиращ крем определено е грешка, когато влажността е висока. Най-добре заложете на продукт с матиращ ефект, като например ББ крем със слънцезащитен фактор. Нали не си помислихте, че облаците биха спрели вредните UV лъчи?

2. Не пропускайте основата

Ако държите да използвате фон дьо тен или коректор, то задължително поставете щедро количество основа, за да предпазите лицето си от "разтичане".

3. Използвайте продукти с матов финиш

Когато слънцето е скрито зад облаците, няма причина кожата ви да лъщи. Хубаво е всички продукти, които използвате през дъждовните дни, да са с матиращ ефект. Задължително пропуснете пудрата, защото тя просто ще се разтопи от влажността и ще изглежда сякаш е засъхнала върху кожата ви.

4. Поставете водоустойчива спирала

Това е най-очевидната стъпка, когато става дума за грим за дъждовни дни, но понякога просто забравяте за това или мислите, че няма да ви е нужно. Спиралата и очната линия трябва да са водоустойчиви, така че да останат на мястото си през целия ден, независимо дали трябва да се справите с директни валежи, или просто висока влажност.

5. Забравете за блясъка за устни

Блясъкът е може би най-лошата идея при дъждовно и ветровито време. Заложете на матово червило или обикновен балсам.

6. Изберете кремообразни сенки

Оставете прахообразните продукти за някой друг ден. Гримът за дъждовни дни става много по-добър, ако използвате крем или мус продукти. Всъщност, това включва всичко - от сенки до руж. Така ще предотвратите появата на грозни ивици по лицето си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама