6 ключови тенденции в грижата за кожата за 2023


6 ключови тенденции в грижата за кожата за 2023
Снимка: iStock

Нищо не е толкова красиво, колкото здравата кожа, нали? Пътят, който трябва да извървим до постигането на блестяща кожа, може да ни се стори дълго, защото в днешно време имаме толкова много информация на една ръка разстояние. Тъй като се очаква глобалният бюти пазар да достигне продажби от над 207 милиарда долара до 2028, можете да се обзаложите, че в този сектор предстоят все по-добри лечения, продукти, инструменти и иновации. А ето и кои са най-големите тенденции в грижата за кожата за настоящата 2023.

Ултразвуков лифтинг

Нова вълна от лечения обещава да повдигне и освежи повяхналата кожа. Процедури като EmFace и HiFu съчетават радиочестота с електрически полета с висок интензитет, за да стимулират колагена и еластина. Крайният резултат е подсилена мускулна структура на лицето за по-изваян външен вид без игли и скалпели.

Здраве в дълбочина

Няма такова нещо като оптимално здраве на кожата без балансиран начин на живот – дълбоко в себе си всички знаем това. Но според The Future Laboratory ние все повече избираме да включим „научно ръководени формули за красота и инструменти, които са предназначени да имат директни ползи за здравето“ - лимфна грижа за кожата, устройства, които използват силата на ударната терапия, за да намалят лицевото напрежение и да облекчат мигрената, продукти, които действат на много нива, ароматерапи – те действат за цялостното ни благосъстояние.

По-добра кожна бариера

През 2022 се сближихме много с кожната си бариера – научихме, че без нея няма как да имаме свежо лице. Тази година ще видим по-голям акцент върху грижата за тази неразделна част от кожата, като се фокусираме още повече върху микробиома. Всички неблагоприятни за микробиома съставки, като алкохол, бензоил пероксид и така нататък, изчезват от формулировките. Ще наблюдаваме стимулиране с нежни формули на базата на пребиотици, което значително ще помогне на тези, които страдат от акне, розацея или чувствителност.

Лазерно смесване

Многопластов подход за справяне с различни кожни проблеми, лазерното смесване позволява всички области на кожата да бъдат третирани в една сесия. От активно акне до пигментация на петна или обостряне на розацея, цялостното здраве на кожата ще бъде по-силно и по-устойчиво.

Интравенозни вливания

Докато интравенозните вливания се превърнаха в задължително средство за лечение на махмурлук или слаба имунна система, през 2023 ще станем свидетели на ново поколение витамини, които действат на всички нива. Ако сте редовни в Instagram, сигурно сте забелязали, че много български звезди редовно качват снимки от медицински центрове със системи в ръка. Чрез вземане на кръвни и ДНК тестове, повечето клиники са в състояние да създадат индивидуален коктейл от витамини и хранителни вещества.

Мощни хибридни продукти

С кризата покрай инфлация, екологични проблеми и цялостно преминаване към по-минималистични процедури за грижа за кожата, търсим формули, които включват синергични съставки в една формула. Струва по-малко и в крайна сметка е по-ефективно. Това е отдалечаване от наслояването на моно серуми, което беше популярно през последните няколко години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама