6 лесни и ефикасни трикове за красота


6 лесни и ефикасни трикове за красота
Снимка: iStock/Guliver

Красивият и поддържан външен вид изисква наистина много грижа и време. Има няколко трика за красота, които приложени върху тялото могат да имат невероятен ефект. Те са лесни и бързи, а с тяхна помощ ще можете да поддържате естествената си красота с минимални усилия.

1. Майонеза за суха коса

Ако искате да подхраните косата си и да се справите със сухите краища, без да се разделяте с цялата си заплата за скъпи балсами и маски, можете да използвате обикновена майонеза за целта. Просто я нанесете върху косата и я оставете да подейства около половин час. След като я отмиете, ще видите колко по-жизнена е гривата ви. Зехтинът и киселото мляко могат достойно да се наредят до майонезата.

2. Парфюм върху мокра кожа

Ако искате ароматът да се задържи дълго върху кожата ви, знаете, че трябва да пръскате парфюм върху китките и шията. Още по-добре е да правите това след като сте взели душ, докато тялото ви още е мокро и затоплено. Така ароматът ще се задържи максимално дълго. Ако искате да ароматизирате косата си, можете просто да напръскате четката си за коса и да разрешите.

3. Вода и балсам за наелектризирана коса

Ако косата ви хвърчи навсякъде, но нямате подходящ продукт, с който да я изгладите, можете да използвате обикновен балсам за коса. Смесете го с малко вода в шишенце с пулверизатор и нанесете върху косата. Това ще ви помогне да преборите статичното електричество.

4. Бебешка пудра за мазна коса

Всяка дама се е възползвала поне веднъж в живота си от сух шампоан. Този продук определено може да ви спаси, ако трябва спешно да отидете някъде, а не сте се погрижили за косата си. Но ако нямате сух шампоан, можете да използвате и бебешка пудра. Тя също може да прикрие омазняването. Постарайте се добре да изтръскате пудрата, защото ако не го направите косата ви може да изглежда бяла в корените.

5. Памук и спирала за тънки мигли

Ако имате тънки и къси мигли, ние ви препоръчваме да се възползвате от нашия трик. Нанесете един слой спирала върху миглите си, вземете тампон за почистване на грим и го разделете на две. Внимателно разтъркайте четката от спиралата по вътрешната част на тампона. По четката трябва да се налепят малки памучни нишки. След това продължете да нанасяте спирала с четката. Памукът ще направи миглите ви по-обемни.

6. Крем за лице върху влажна кожа

Ако искате кремовете и серумите, които нанасяте върху лицето си да имат по-силно действие, винаги ги нанасяйте на влажна кожа с потупване на пръстите, а не масажни движения. По този начин те се абсорбират много по-добре, защото порите са отворени от топлината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама