6 неща, които истинските дами никога НЕ правят!


6 неща, които истинските дами никога НЕ правят!
Снимка: iStock/Guliver

Спазването на правилата за приличие, както и етикет за поведение, в определени ситуации е това, което отличава добре възпитания човек. Но не всяка жена може да се нарече истинска дама. И всичко това е заради типичните грешки, които допускат жените, които веднага могат да развалят впечатлението. Ще ви представим какво никога не правят истинските дами. Имайте това предвид и винаги бъдете на върха.

1. Носят евтини фалшификати

Не е необходимо да харчите последните си пари за скъпо марково палто. Но копието, дори да е много добро, не е опция. Определено фалшивото ще бъде забелязано от хората и това няма да им направи добро впечатление. По-добре е да изберете стилни и висококачествени артикули в ценовия диапазон, достъпен за вас. Същото важи и за бижутата.

2. Избират облекло, което не е в подходящия стил

Не, напротив! Няма да намерите истинска дама в дрехи с един размер по-голям или по-малък от нейния собствен или пък облекло, което не отговаря на ситуацията и стила на мястото, което посещава. Истинската дама няма да облече нещо старо, което вече е излязло от мода или нещо, което не ѝ стои добре.

3. Изгърбват се

Важно правило е винаги да поддържате стойката си. Плосък гръб е особен индикатор за вътрешна здравина, за разлика от изгърбването което изглежда сигнализира за прекомерно натоварване. Да поддържаш стойката си не е толкова трудно, колкото звучи. Редовните упражнения са важни, гърбът ще бъде прав, а мускулите - здрави.

4. Отнасят се небрежно за себе си

Истинската дама винаги се грижи за здравето си. Тя се занимава със спорт, храни се правилно и се грижи за себе си. Посещава специалисти навреме, ако е необходимо. Така всеки ден тя има стройно тяло и сияйна кожа, добре поддържана коса и чист маникюр.

7 ТАЙНИ ЗА КРАСОТАТА НА КОРЕЙКИТЕ

5. Използва много грим

Точно обратното! Когато една жена се грижи за себе си, кожата ѝ изглежда перфектно. Освен това тя знае силните и слабите страни на външния си вид, какъв грим е подходящ за нея и от какво да се въздържа. Следователно, тя не се нуждае от "боя за лице", за да привлече вниманието на околните.

6. Държи се грубо

Истинската дама не допуска натрапчиви движения, които предават суетене. Тя няма да търка нервно ръцете си, да дърпа постоянно косата си, да говори с висок тон или да се държи грубо. В крайна сметка това ще означава, че тя е нервна и не достатъчно добре възпитана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама