10 тайни за красота на корейките


10 тайни за красота на корейките
Снимка: iStock

Корейките са прочути с порцелановата си кожа, която запазва своята свежест дори с напредване на годините. Те изглеждат винаги перфектно благодарение на специални трикове. Запознайте с 10 от тайните им.

1. Лимон за озаряване на кожата

Нарежете лимона на половина и изцедете сока от него в купа. С помощта на памучен тампон нанесете неразредения лимонов сок върху мястото, което искате да изсветлите. Можете да правите това по няколко пъти на ден.

Лимонената киселина има ексфолиращи свойства. Тя премахва мъртвата кожа, пигментацията и излишното омазняване от порите. Витамин С инхибира образуването на меланин и подобрява еластичността на кожата. Но ако кожата ви е чувствителна, бъдете много внимателни с лимоните.

2. Пашкули от копринени буби

Пашкулите от копринени буби се използват от векове като дълбоко почистващо средство. С тях корейките масажират кожата си 10-15 минути дневно.

3. Соево мляко

В Азия соевото мляко се използва активно в козметиката, както в професионалната, така и в домашната. Една от най-старите и прости рецепти е следната: навлажнете марлена кърпа със соево мляко и я оставете да престои върху почистеното лице за 15-20 минути. Правете това веднъж или два пъти седмично. Веществата в соевото мляко нормализират функционирането на мастните жлези, подмладяват и подхранват кожата.

6 ЗНАКА, РАЗКРИВАЩИ ИСТИНСКАТА ВЪЗРАСТ НА ЖЕНАТА

4. Лепенки против акне

В Корея те са истински хит. Пластирът е напоен със специално лекарство, което лекува пъпката, успокоявайки възпалението за рекордно кратко време - в повечето случаи за една нощ.

5. Солен тоник за лице

Рецептата за този тоник е изключително проста - добавете 1 супена лъжица морска сол към чаша топла вода и разбъркайте. След почистване забършете кожата си с памучен тампон, напоен в тонера.

6. Водорасли за лице

Корейките поставят водораслите директно върху лицето си. Но преди това ги накисват за кратко в топла вода.

7. Пяна за бръснене против акне

Нанесете пяната върху лицето си, като нежно масажирате с върховете на пръстите си. Оставете да действа 5-10 минути и след това изплакнете. Правете процедурата веднъж или два пъти седмично и ще се отървете от акнето.

КАКВО СЕ СЛУЧВА, АКО НЕ ИЗМИЕТЕ ЛИЦЕТО ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

8. Джамсу

Гениален начин да нанесете бързо грим и да направите кожата си да изглежда матова и нежна. Започнете, като нанесете върху лицето си фон дьо тен или пудра, след което потопете лицето си в купа със студена вода за 15-30 секунди. В резултат гримът покрива лицето равномерно, придавайки на кожата кадифен завършек.

9. Масаж с гореща кърпа

Накиснете мека кърпа в гореща вода, изстискайте я и покрийте лицето си с нея. След 15 минути нанесете подхранващо масло.

10. Правилото за 10 секунди

За да поддържате кожата си чиста и здрава, нанесете овлажняващ крем 10 секунди след душ. Порите се отварят след душ, така че кремът се абсорбира по-бързо тогава. Но много е важно да го нанесете не по-късно от 10 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама