6 прически, с които ще миете косата си веднъж седмично


6 прически, с които ще миете косата си веднъж седмично
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем колко вредно е да мием косата си твърде често. Всички фризьори и дерматолози препоръчват това да се случва веднъж седмично, но как да стане, когато корените ни се омазаняват на третия ден? Истината е, че първите няколко седмици са най-трудни, докато скалпът регулира производството на излишен себум. След това всичко сякаш си идва на мястото и косата започва да изглежда добре за все по-дълъг период от време. Днес ви предлагаме няколко идеи за прически, благодарение на които ще стоите далеч от шампоана цяла седмица.

Понеделник – оформяне със сешоар

Разбира се, логично е в понеделник косата ви да изглежда като от телевизионна реклама. Стилизирана и оформена, сега е моментът да й се порадвате!

Вторник – сух шампоан и маша

Сигурни сме, че косата ви вече е загубила голяма част от понеделнишкия си обем, но няма страшно. Съживете я с няколко леки впръсквания на сух шампоан върху корените, след което добавете няколко безгрижни букли в дължините. Преметнете я небрежно на една страна, за да няма конкретен път.

Сряда – хлабава плитка

Време е приберете косата от лицето си. Халабвата плитка е лесен, но стилен вариант, който работи добре за средно мръсна коса. Съвършенството не е нито необходимо, нито се търси, така че проявете въображение – френска плитка, рибена кост или на една страна.

Четвъртък – полувързана коса

Използвайте стилизираща пудра без талк, която ще освежи вашите корени и ще добави обем. Използвайте пръсти, за да навиете малко количество коса около темето използвайте фиби, за да задържите малкия кок.

Петък – конска опашка

Използвайте вече омазнената си грива в своя полза. Срешете хубаво, за да разнесете естествения масла от скалпа към краищата. Хванете и завържете максимално стегната опашка, завършвайки с изглаждащ балсам, за да укротите всякакви стърчащи косъмчета.

Събота – вържете и забравете

Честито, вече сте издържали почти цяла седмица без да посегнете към шампоана! Сигурни сме, че ще издържите още един ден с небрежен кок. Можете да сложите лента за коса за по-винтидж визия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама