Причините за косопад при жените


Причините за косопад при жените
Снимка: iStock/Guliver

Всяка дама иска да има красива, гъста и блестяща коса, но доста малко могат да се похвалят с такава. Косопадът е доста често срещан проблем, който може да бъде предизвикан от доста фактори. Ако от известно време косата ви е по - изтощена и пада лесно, трябва да намерите причината, за да се справите с нея. Вижте кои са най - често срещаните причини, поради които косата пада:

1. Прекалено третиране на косата

Всяка една процедура която правите на косата си, прави косъма по - податлив на падане. Независимо каква преса, маша или боя използвате, всички тези процедури вредят на косата ви. Дори сешоарът изсушава косъма и го прави по - безжизнен. Ние ви съветваме да използвате подхранващи продукти, които да предпазват косата ви от изсушаване. Също така, започнете да я третирате по - рядко, по този начин ще и помогнете да се възстанови и да възвърне стария си вид.

2. Смяна на диетата

Ако спрете да се храните и приемате малко количество калории е възможно косата ви да пада поради простата причина, че има недостиг на важни хранителни съставки. Изключването на определена група храни също води до косопад.

3. Прическата

Напълно възможно е прическата, която правите най-често да предизвиква косопада. Косъмът е много нежен и може да бъде откъснат дори докато решите косата си, за това ви съветваме да бъдете внимателни и нежни към нея. Ако постоянно връзвате косата си на стегната конска опашка или кокче е напълно вероятно тя да пада точно поради тази причина. Това се случва, защото косъмчетата, които са били опънати от ластика прекалено дълго време, се откъсват и падат.

4. Недостиг на витамини

Има два важни витамина, които се грижат за растежа на косата и здравословното й състояние. Ако в тялото ви има дефицит на витамин В12 и D, е напълно нормално да забелязвате косопад. Ако искате да си набавите витамин В12, трябва просто да хапвате повече месо и млечни продукти. Можете да се консултирате с личния си лекар, който ще ви каже каква доза и по какъв начин да си набавяте витамините.

5. Хормонални нарушения

Едно от хормоналните нарушения, което е възможно да навреди на косата ви е натрупването на мъжкия полов хормон - тестостерон. Възможно е косата ви да спре да расте и да започне да пада. Нарушенията в ендокринната мрежа или захарният диабет също могат да бъдат причинители на косопад.

6. Лекарства

Има доста лекарства, които вредят на скалпа и причиняват косопад. Такива са някои противозачатъчни, таблетки срещу хипертония, антидепресанти, стероиди и дори аспирин. Когато спрете да приемате въпросните лекарства, косата сама ще се възстанови, а до тогава няма какво друго да направите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама