6 причини да НЕ използвате почистващи кърпички за грим


6 причини да НЕ използвате почистващи кърпички за грим
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на лицето и грима само с кърпичка звучи като благословия след уморителен ден, но това далеч не е реалността. Всъщност е точно обратното. Използването на така любимите ни „мързеливи” кърпички за грим може да навреди сериозно на кожата и да доведе до няколко проблема.

1. Причиняват сухота

По-голямата част от тези мокри кърпички съдържат алкохол, който сваля грима ви, но също така отнема естествените масла на кожата ви.Това в комбинация с не особено доброто почистване, кара кожата ви да абсорбира по-малко, така че не се учудвайте, ако кремът ви не действа така, както преди.

2. Могат да доведат до алергични реакции

Зачервяването е най-често срещано, но може да има и наистина сериозни реакции. Преди 4 години един случай стана изключително популярен, след като жена получи мехури от изгаряне след употреба. Затова винаги четете етикетите пред употреба.

Какъв химически пилинг да изберем според типа кожа

3. Причиняват запушени пори и пъпки

Хората използват кърпички за лице, за да се отърват от мръсотията, излишния себум и грима, но не знаят, че винаги остава нещо. Затова, ако залагате единствено на кърпичките като почистващо средство, бъдете готови за малко черни точки.

4. Имат връзка с рака на гърдата

„Мокрото“ във влажните кърпички не е нищо друго освен химикали и консерванти, които са вредни за вашата кожа. Химикалите като парабени обикновено се свързват с причиняване на рак на гърдата, тъй като веществото имитира свойствата на естрогена и може да увеличи растежа на клетките на гърдата.

5. Причинят преждевременно стареене

Според известен дерматолог и експерт по грижа за кожата, използването на кърпички за грим може да предизвика преждевременно стареене заради грубото търкане на кожата, което води до отпусната кожа, бръчки и пигментация.

КАК ДА ЗАБАВИМ ПОЯВАТА НА БРЪЧКИ

6. Наистина не почистват лицето

Според Рене Руле, експерт дерматолог, кърпичките за грим никога не са почиствали лицето ви. Те просто "замазват” мръсотията, бактериите и маслата, произведени от кожата. Да, разграждат частиците грим, но това е всичко, което правят, а след това трябва да измиете лицето си с вода и гел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама