Какъв химически пилинг да изберем според типа кожа


Какъв химически пилинг да изберем според типа кожа
Снимка: iStock/Guliver

Няма да крием, че доскоро, когато чуехме думите „химически пилинг” и настръхвахме. Представяхме си процедурата, съпътствана от много болка, силно изгаряне с киселина и нужда да седим затворени вкъщи с дни (това вече не ни плаши толкова). Всъщност, химическият пилинг далеч не е неприятна процедура, благодарение на продуктите, при прилагането на които пациентът изпитва минимален дискомфорт, а за болка и дума не може да става.

Но какви видове химически пилинги съществуват и как да изберем? Най-общо казано, процедура има за цел да „излющи” най-горния слой на епидермиса, разкривайки свежа и здрава кожа отдолу. В зависимост от това какви киселини се използват може да се правят терапии за ревитализация, премахване на пигментни петна, скриване на фини линии както и лекуване на белези от акне. Нашите приятели от салони за красота Murphy разполагат с широка гама от варианти спрямо нуждите на вашата кожа.

LIGHTENING - Избелващ пилинг при хиперпигментации

Уникален пилинг с вит. А, предназначен за третиране на I и II степен фотостареене, хиперпигментации, леки дисхромии и умерено възпалително акне.Има мощно синергично действие върху епидермалната пигментация, фини линии и умереното фотостареене. Активните му съставки са вит. А, салицилова киселина, млечна киселина, коджикова киселина, арбутин и фитинова киселина. Механизъм на действие: формулата въздейства върху пигментациите като инхибира тирозиназата, ексфолира съществуващият пигмент чрез разпръскване на меланозомите и обновява кожата. Препоръчителният терапевтичен курс е 3 пилинга, по веднъж месечно. Възстановителният период е 2-3 дни.

Mandelage – бадемов пилинг за всеки тип кожа

Този вид е с бадемова киселина и вит. А, за третиране на I степен фотостареене, леко възпалително акне и леки дисхромии. Активни съставки са бадемова киселина, липоева киселина, вит. А. Механизъм на действие - бадемовата киселина подобрява текстурата на кожата, стяга и изсветлява. Препоръчителен терапевтичен курс - 1 цикъл от 4-6 процедури, по веднъж всяка седмица. Няма нужда от възстановителен период.

BioC – при фотостареене и загуба на блясък

Изравнява и озарява тена. Комбинация от РНА и АНА, чисти витамини С и А и хиалуронова киселина. Удължава действието от предходни пилинги и е изключително подходящ за кожа с пукливи капиляри (куперозна кожа). Механизъм на действие- комбинираното действие на различни киселини подобрява хидратацията на епидермиса и има мощно антиоксидантно действие. Препоръчителен терапевтичен курс- 1 цикъл от 5 процедури, по 1 всяка седмица, а после поддръжка с 2-4 терапии. Няма нужда от възстановителен период.

Skin Recovery – при проблемна кожа с белези

Комбинация от АНА и ВНА, бореща се с акне, мазна кожа и различни кожни недостатъци. Активните съставки са салицилова киселина, бадемова киселина, млечна киселина и вит. А. Комбинацията от киселини има мощно кератолично и антимикробно действие и осигурява цялостно реконструиране на епидермиса, което води до здрава, чиста и блестяща кожа.

Glyco Age – гликолова киселина при мазна кожа

Този вид пилинг хидратира в дълбочина и редуцира разширените пори. Активни съставки са гликолова киселина, бадемова киселина, млечна киселина и вит. А. Формулата стимулира клетъчното обновяване, редуцира удебеляването на кожата и подобрява текстурата й.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама