6 съвета за перфектно червени устни


6 съвета за перфектно червени устни
Снимка: iStock/Guliver

Червеното червило е един от тези бюти продукти, които могат напълно да преобразят лицето ви. Този класически цвят е символ на сила, класа, елегантност и свобода. И е любим на много известни жени, сред които Мерилин Монро, Гуен Стефани и Кристина Агилера.

Трябва да бъдете сигурни, че с него няма да останете незабелязани. Когато си слагате червено червило, има някои неща, които трябва да вземете предвид. Ето 6 от тях:

1. Изберете нюанс на червеното според тена си

За по-светла кожа с розов оттенък е най-добре да използвате малиново червено червило. Ако пък кожата ви е по-матова със златен оттенък - червено-оранжев нюанс е идеален за вас.

НАЙ-ПОДХОДЯЩОТО ЧЕРВИЛО СПОРЕД ЦВЕТА НА КОЖАТА

2. Избягвайте блястящи червила тип гланц

За дълготраен ефект се придържайте към класическите червила, тъй като блестящите лесно се размазват и не се задържат дълго върху устните.

3. Ексфолирайте устните си

Устните ви ще са център на вниманието, затова предварително се погрижете за тях. Това означава да ги ексфолирате с натурални продукти, за да премахнете мъртвата кожа. Може да използвате смес от захар и мед/зехтин. Смесете съставките и нежно масажирайте устните си, след което изплакнете с вода и нанесете хидратиращ продукт.

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШЕН СКРАБ ТУК!

4. Очертайте усните си, след което внимателно ги запълнете

Очертаването с молив е важна стъпка, за да имате перфектно червени устни. Вижте полезни техники във видеото.

 

5. Нанесете червилото с четка

Макар че може да се изкушавате директно да си сложите червилото, ще постигнете перфектни резултати с помощта на четка, както го правят гримьорите.

6. Отстранете излишното червило

Червилото трябва да остане върху устните ви, а не върху чашата, от която пиете (или по бузите на хората, които целувате). Отстранете излишното червило с помощта на кърпичка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама