6 съвета за винаги добре изглеждащи устни


6 съвета за винаги добре изглеждащи устни
Снимка: iStock

Устните са един от главните акценти от лицето на всяка жена. Не случайно много дами прибягват до специални процедури, за да ги направят по-красиви. Разбира се, друг е въпросът, че не винаги резултатът е толкова добър, колкото са очаквали. Ние ви предлагаме шест съвета, които ще направят устните ви натурално красиви, без излишни козметични интервенции:

Винаги носете балсам за устни

Еднократното намазване с червило или балсам преди да излезете сутрин не е достатъчно. През целия ден вие използвате устните си, за да говорите, пиете, ядете. Затова винаги трябва да имате балсам под ръка, за да го нанасяте периодично. Това трябва да се превърне в навик.

Търкайте ги

Както при останалата част от тялото ви и кожата на устните трябва да бъде ексфолирана. Редовното премахване на мъртвите клетки от тях ще помогне на кожата да регенерира и да бъде мека и хидратирана. Балсамът за устни също ще се поема по-добре.

Използвайте слънцезащитен фактор

Слънцето не спира да влияе на кожата дори през зимата, затова трябва да помислите за слънцезащитен продукт за устни. Много балсами имат защитен фактор, затова най-добре изберете такъв.

КАК ДА ПОДЧЕРТАЕМ УСМИВКАТА СИ В ТРИ СТЪПКИ

Хидратирайте ги

Кожата на устните ви трябва да бъде добре хидратирана, за да противодейства на изсушаващия ефект на вятъра през зимата. Хидратирането на устните идва от цялостната хидратация на организма, затова не забравяйте правилото за осем чаши вода на ден.

Премахвайте всички следи от червило

Както останалата част от грима, вечер задължително премахвайте и червилото от устните си. Винаги започвайте от края на устните и стигайте до средата. Ако имате чувствителни устни, може да използвате бебешко олио.

Добавете цвят

Използвайте тониращи балсами за устни. По този начин ще получите двоен ефект, защото добавяте цвят и едновременно защитавате устните си. Цветът затопля тена и скрива недостатъците на сухата кожа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама