6 токсични идеала за красота, които трябва да оставим в миналото


6 токсични идеала за красота, които трябва да оставим в миналото
Снимка: istockphoto.com

Красотата е динамична и променяща се концепция. Все още обаче битуват някои стари и нереалистични стандарти. Време е да отпразнуваме разнообразието от красота, което съществува във всеки човек. Затова днес ще опровергаем 7 от най-вредните и остарели норми за красота, от които трябва да се откажем.

1. Без стрии

Стриите са естествен резултат от растежа и промяната на тялото ни, но някои хора ги оценяват несправедливо. Вместо да ги крием, трябва да празнуваме стриите като признаци на растеж и устойчивост. Те показват невероятните трансформации, които телата ни са преживели, независимо дали от бременност, колебания в теглото или просто стареене.

2. Стегнат корем

Някои жени се чувстват несигурни, че коремът им не е плосък. Те се опитват да свалят коремните си мазнини, спазвайки строги диети и правейки интензивни тренировки. Въпреки това, лекарите казват, че наличието на малко подкожна мазнина в тази област не е проблем за жената, а признак, че тялото работи правилно.

5 тайни за неостаряваща красота от Пенелопе Крус

3. Симетрични черти на лицето

Асиметрията на лицето е нормална част от външния вид, но някои жени се чувстват несигурни. За да им помогнат да постигнат по-балансиран външен вид, експерти и козметолози препоръчват упражнения за изграждане на лицето, които могат да подобрят формата и тонуса на лицевите мускули. Важно е обаче да не се вманиачавате по асиметрията на лицето, тъй като повечето хора не я забелязват.

4. Плътни устни

Много жени харесват плътните устни, което и обяснява защо все по-млади момичета използват филъри от хиалуронова киселина. Но лекарите казват, че твърде честото правене на това може да увреди устните. Кожната тъкан ще стане отпусната и увиснала поради теглото на самия филът. Това ще влоши проблема в дългосрочен план.

5. Форма „пясъчен часовник“

Много хора се стремят да имат фигура тип „пясъчен часовник“ с тънка талия, балансирани рамене и по-широк ханш. Стилистите обаче вярват, че всеки тип тяло може да изглежда страхотно с правилния избор на облекло. Например, момичетата с широки бедра могат да балансират пропорциите си, като носят горнища, които привличат вниманието към горната част на тялото им.

6. Дебели вежди

Много жени желаят гъсти и естествено изглеждащи вежди през 20-те години, но не всички ги имат естествено. За щастие индустрията за красота предлага различни решения за грим за тези, които искат да подобрят веждите си, като ламиниране и микроблейдинг. Но модата на дебелите вежди е време да си отиде, тъй като тя не е подходяща за всички форми на лице и голяма част от дамите, заложили на нея, изглеждат меко казано нелепо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама