7 начина да излекувате акне без козметика


7 начина да излекувате акне без козметика
Снимка: iStock/Guliver

Когато става дума за акне, има множество продукти за грижа за кожата, към които сме склонни да посягаме, за да разрешим проблемите. Въпреки че някои от тях могат да имат чудесен ефект, те са решения за „бързо справяне“, които могат да причинят други странични ефекти. Кожата на всеки е различна и се нуждае от специално внимание, за да се разбере какво работи, но понякога проблемите могат да произтичат от прости ежедневни неща, които лесно можем да променим. Затова преди да добавите поредния продукт в пазарската си количка, първо изпробвайте тези опции.

1. Инвестирайте в копринени калъфки за възглавници

Копринени калъфки за възглавници гарантират, че порите ви няма да се запушат, за разлика от други материали. Плюс това, гладката им текстура означава по-малко триене, тоест по-малко зачервяване и дразнене на кожата.

2. Сменяйте често чаршафите

Независимо дали ще решите да инвестирате в копринено спално бельо, или не, смяната на чаршафите често се пренебрегва. Въпреки че никой не харесва идеята да спи в мръсни чаршафи, това е нещо, което лесно можем да отложим за утре… и за вдругиден. Смяната на спално бельо веднъж седмично може да не реши всичките проблеми с акнето, но може да помогне да предотвратите нови.

3. Пийте вода

Знаем. Чувате това много, но е факт, че едно от най-добрите неща, които можете да направите за кожата си, е да я хидратирате правилно. Една чаша повече на ден няма да доведе до драматична промяна в кожата ви, но с времето ще усетите ефекта. В крайна сметка, 90% от продуктите, за които харчите пари, просто хидратират кожата ви и не трябва те да бъдат единственото нещо, на което разчитате.

4. Ексфолирайте веднъж или два пъти седмично

За ексфолиацията се говори постоянно, защото е важна! Ексфолирането помага да отстраните мъртвите клетки, които вашият измивен гел е пропуснал. От друга страна, ежедневното ексфолиране може да има неблагоприятен ефект, защото ще изсуши кожата ви и ще причини дразнене и зачервяване.

5. Бъдете наясно какво ядете

Въпреки че няма красноречиви проучвания, които доказват, че определени храни причиняват акне, има много корелации, които си струва да се отбележат. Изводът е, че ако непрекъснато „снабдяваме” тялото си с преработени храни, това може да се отрази зле на кожата ви. Разбира се, желателно е да изключите млечните продукти от диетата си. 

6. Намерете начини за релакс

В допълнение към това, което ядете и пиете, вашето психично здраве може да окаже влияние и върху тялото ви. Наличието на голям стрес често е свързано с появата на пъпки, особено в областта на брадичката. Отделете известно време от деня си, за да се отпуснете и да релаксирате. Продукти от рода на CBD масло могат да спомогнат за пълноценното ви разтоварване от стреса.

7. Прибирайте косата от лицето си

Може да има десетки малки неща, които никога не взимаме предвид, когато става въпрос за кожата ни, а косата е едно от тях! Ако имате дълга грива, която пада на лицето ви, естествените масла, които тя създава, могат да се прехвърлят върху кожата и да създадат проблеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама