7 неща, които могат да развалят визията ви


7 неща, които могат да развалят визията ви
Снимка: iStock

Удължаваме миглите си, скубем веждите си и харчим цяло състояние за гримове. Въпреки това, докато се опитваме да изглеждаме модерни, понякога можем да променим естествените си черти, които правят външния ни вид уникален и привлекателен. Ето какви неща всъщност могат да развалят визията ви, без дори да осъзнавате.

1. Твърде тънки вежди

Някои жени са благословени с плътни вежди като тези на Лили Колинс. За тези, които имат естествено тънки вежди, гримьорите препоръчват използването на молив за вежди. Някои хора често свързват тесните вежди с напреднала възраст, докато по-дебелите вежди са признак на младост.

Вижте още: 5 демоде бюти тренда, които е време да забравите

2. Дебела очна линия

Гримьорите препоръчват да избягвате дебелата очна линия, особено под долните мигли. В противен случай можете да подчертаете тъмните кръгове и бръчките около очите си.

В същото време, ако очната линия е нанесена правилно, това може да създаде лифтинг ефект. Препоръчително е да използвате очна линия само по горните мигли и в ъглите на очите. И ако размажете линията малко, това може да ви даде по-мек вид.

3. Матово червило

Матовото червило, което е много модерно напоследък, може да бъде доста коварно. Факт е, че когато устните са лишени от блясък и "сочност", лицето може да изглежда по-зряло.

4. Твърде ярък руж

Естественият, младежки, румен вид винаги изглежда чудесно. Ето защо е важно да не прекалявате с избора на цвят, който е твърде ярък или който има блестящо покритие.

5. Неестествено изглеждащи удължени мигли

Естествено изглеждащите мигли са една от най-новите тенденции в красотата. Кукленските очи със супер дълги, гъсти мигли вече не са модерни.

Вижте още: 5 начина как да направите кожата си по-хубава с тиква

6. Твърде тъмно червило

Тъмните, смели устни винаги привличат вниманието - но това означава, че привличате вниманието и към бръчките около устата, зъбите, линията на челюстта и пъпките. От друга страна, неутралното розово червило може да подобри всички тонове на кожата и да озари лицето ви.

7. Нюанси фон дьо тен, които са твърде топли или твърде студени

Когато избирате своя нюанс на основата, стилистите препоръчват да погледнете цвета на вените от вътрешната страна на предмишницата. Ако изглеждат синкави, имате по-студен подтон, а ако са зеленикави, можете да изберете по-топли нюанси на грима.

Друг начин да определите цветотипа си е да си припомните дали златните или сребърните бижута ви стоят по-добре. Ако са сребристи, вашият тип е студен, а ако са златни - топъл. Ако златото и среброто ви харесват еднакво, тогава вашият тип е неутрален. Повечето марки фон дьо тени имат буквите "W" (топъл), "C" (студен) или "N" (неутрален) на опаковката си, така че обръщайте внимание на това, когато пазарувате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама