8 факта за мицеларната вода, които не знаете


8 факта за мицеларната вода, които не знаете
Снимка: iStock/Guliver

Дори да не носите грим постоянно, трябва да се грижите за кожата си и да я почиствате всеки ден, защото въздухът навън е доста замърсен и съответно това се отразява на кожата ви. Напоследък все по-популярни са мицеларните води. Те са предпочитани пред другите продукти, защото според женското съсловие почистват по-добре и са по-щадящи към кожата. Ето и няколко факта за мицеларната вода, които може би не знаете:

1. Не съдържа вредни вещества

В състава й не присъстват алкохол, оцветители, химикали, ароматизатори и сапун.

2. Подходяща е за всеки тип кожа

Повечето продукти за лице са пригодени за суха, мазна или нормална кожа, което обаче не е така при мицеларната вода. С нея можете да почиствате абсолютно всеки тип кожа, без да се притеснявате, че това по някакъв начин може да навреди на кожата ви. Тя е подходяща дори за най-чувствителните зони на лицето като например зоната около очите.

3. Може да се използва за бебета

Колкото и странно да звучи, това е така. Мицеларната вода няма да навреди по никакъв начин на нежната бебешка кожа, единствено и само ще премахне замърсяванията. Можете напълно спокойно да използвате мицеларна вода за кожата на бебето си.

4. Почиства всичко

Тази чудодейна вода съдържа в себе си важни вещества и съединения, които ви помагат да почистите лицето си перфектно. Тя е подходяща дори при водоустойчив грим. Друг плюс на мицеларната вода е, че не е нужно да раздразнявате кожата си като търкате дълго време или натискате. Достатъчно е просто нежно да минете няколко пъти с тампончето.

5. Съдържа мицели на естери и мастни киселини

Всъщност точно те са тайната на мицеларната вода и я правят толкова практичен и предпочитан продукт. Това са частици, които абсорбират нечистотите и замърсяванията. С тяхна помощ мицеларната вода премахва от кожата ви всички замърсявания, причинени от мръсен въздух, грим и други.

6. Няма да се появят алергични реакции

Можете напълно спокойно да използвате мицеларната вода ежедневно, без да се притеснявате, че ще се появят нежелани алергични реакции и раздразняване. Дори да попадне в очите ви, няма да предизвика болка или зачервяване, както при обикновен сапун или почистващ препарат.

7. Почиства в дълбочина кожата

Мицеларната вода предпазва от запушване на порите и следователно от появата на други кожни проблеми. Това се дължи на мицелите, които присъстват в състава й. Те задържат във вътрешността на мицела излишния себум и замърсявания.

8. Можете да използвате ежедневно

Aко искате да имате гладка, нежна и чиста кожа, използвайте мицеларна вода сутрин и вечер. Преди да измиете лицето си, почистете го с памучен тампон с мицеларна вода. Така ще премахнете замърсяванията, които са се натрупали по кожата и ще помогнете на крема да проникне по-дълбоко в кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама