За да имате прекрасна кожа, яжте и пийте това


За да имате прекрасна кожа, яжте и пийте това
Снимка: iStock/Guliver

За една жена състоянието на кожата й е от огромно значение, но не винаги успяваме да я поддържаме красива, нали? Все се появява някоя малка пъпчица, която да ни дразни. Всъщност освен с помощта на козметични продукти, може да се справите и по друг начин. Има някои храни и напитки, които напълно ще променят състоянието на кожата ви. Ето и най-полезните от тях:

Вода

Всички експерти са на мнение, че водата е изключително важна за здравето на кожата. Можете да пиете и чай. Водата ще хидратира кожата ви и тя ще изглежда много по-добре. Ако не пиете достатъчно вода и имате проблем с кожата, то трябва да намерите начин да пиете често по малко вода. В противен случай нито една козметика няма да се справи с липсата на хидратация в кожата ви.

Моркови

Бета каротинът ще предпази кожата ви от увреждане. Същото важи и за сладките картофи, мангото и кайсиите. През лятото кожата страда заради вредните ултравиолетови лъчи, от които много трудно можем да се предпазим. През зимата пък се уврежда от студа, снега и вятъра. По-горе изброените продукти предпазват кожата от вредните лъчи и подобряват ефекта на слънцезащитните продукти.

Домати

Те съдържат съединението ликопен, което е изключително полезно. То може да се набави чрез доматено пюре или пресни домати, но най-добре се усвоява от организма, когато доматите са термично обработени. Достатъчно е да хапнете 40 г, за да си набавите нужните 16 мг ликопен.

Риба тон

Тя съдържа Омега-3 мастни киселини, които са от огромна важност за здравето на кожата ни. Всички останали мазни риби като сьомга и скумрия също са подходящи. Те са полезни за хора със суха кожа. Също така чрез рибата ще си набавите протеини, които стимулират производството на колаген.

риба тон

Портокали

Те съдържат много витамин С, който е важен за производството на колаген. Във въздуха се съдържат много вредни вещества. Портокалите спомагат за възстановяването на кожата от вредите, нанесени от замърсяванията.

Скариди

Те са отличен източник на мед, който стимулира производството на меланин. Този тъмен пигмент защитава кожата от вредните ултравиолетови лъчи, затова е много важно той да се произвежда в тялото. Също така медта е необходима за производството на колаген и еластин, които правят кожата по-гъвкава, мека и добре изглеждаща.

Черен шоколад

Той е богат на съединенията епиатехин и катехин. Те значително подобряват състоянието на кожата след редовен прием в рамките на 3 месеца. Катехини се съдържат също в зеления и черния чай.

Ядки

Ядките като орехи, бадеми, кашу и лешници съдържат голямо количество протеини, мазнини и други полезни вещества, които по естествен начин подхранват кожата ви и и помагат да бъде здрава и да изглежда красива. Можете да замените следобедната закуска с ядки, които ще ви заситят и ще се погрижат за красотата на кожата ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама