8 грешки в грима, които ни състаряват


8 грешки в грима, които ни състаряват
Снимка: iStock/Guliver

Гримът може да повиши нашето самочувствие, като подчертае най-добрите ни черти и прикрие недостатъците ни. Но забелязвали ли сте, че понякога може всъщност да ви състари?

За да ви помогнем да не допускате това, ви предлагаме да видите тези 8 често срещани грешки в макиажа.

1. Нанасяне на прекалено много коректор

В опита си да създадем перфектен матов ефект, много от нас правят грешката да си слагат прекалено много коректор. Ако изберете грешния цвят и нанесете прекалено дебел слой, всъщност ще подчертаете бръчките си и ще изглеждате по-възрастна.

2. Прекалено много спирала върху долните мигли

Поставянето на спирала на долните мигли може да добави допълните изразителност на погледа ви. От друга страна, прекаляването ще привлече вниманието на околните към бръчките около очите ви, независимо колко малки са.

3. Избиране на грешен тон на червилото

Няма спор - червилото може да направи чудеса с визията ви. Този сезон не се плашете да експериментирате с по-ярки и наситени цветове. Но не забравяйте - ако устните ви естествено са тънки, трябва да избягвате червилата в тъмни тонове, тъй като те допълнително ще ги изтънят визуално.

4. Нанасяне на тъмни сенки по грешния начин

Не слагайте сенки върху целия клепач - това визуално ще ви състари. Правилният начин е само да подчертаете външните ъгли на очите си.

5. Молив в основата на долния клепач

Така очите ви ще изглеждат по-малки, затова по-добре използвайте светъл молив, за да ги отворите. 

6. Слагане на руж на ябълките на бузите

Кажете сбогом на тъмните и наситени цветове, а обърнете внимание на светлите нюанси като светло розово и прасковено. Нанасяйте руж на горната част на бузите си, а не в централната.

7. Прекалено подчертаване на веждите

В момента на мода са плътните вежди, но ако прекалявате с тяхното подчертаване ще получите обратния ефект. Спрете се на цвят, който е с един тон по-светъл от вашия естествен.

8. Не използване на коректор

Тъмните кръгове под очите представляват проблем за много жени. С възрастта те стават още по-видими, затова не пренебрегвайте коректора. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама