8 съвети за красота, които в крайна сметка се оказват мит


8 съвети за красота, които в крайна сметка се оказват мит
Снимка: iStock

Всички сме чели или чували за козметични процедури, които изглежда работят. Например, редовното подстригване на косата ви кара да расте по-бързо, миенето на лицето ви възможно най-често ще предотврати появата на акне или излагането на малко слънце всеки ден ще ви накара да се чувствате добре и да изглеждате страхотно. Но всичко това са митове и ние се заехме да ги развенчаем и да споделим истината.

Мит 1: Редовното подстригване на косата стимулира нейния растеж

Докато подстригването на косата ви от време на време може да помогне за предотвратяване на цъфтящи краища и накъсване, не е вярно, че ще я накара да расте по-бързо. Ползите са очевидни, това ще ви помогне да имате по-здрава, по-блестяща и по-силна коса, но реалността е, че растежът на косата започва от корените, така че не е процес, който може да се ускори с тази практика.

Мит 2: Носенето на грим всеки ден е вредно за кожата ви

Както при всичко останало, важното тук не е честотата, а по-скоро правилната употреба. Ежедневното нанасяне на грим не е лошо за кожата, стига тя да бъде почистена правилно след това. Уверете се, че избирате качествени продукти, които не запушват порите и ги премахват напълно преди лягане.

Вижте още: „Зелени“ бюти продукти или с „чист състав“: Каква е разликата?

Мит 3: Акнето се причинява от мръсотия

Това е мит, в който мнозина вярват, но акнето не се причинява от мръсотия. Напротив, най-вече се дължи на комбинация от хормонални и генетични фактори. Всъщност твърде честото или прекалено силно миене на лицето може дори да влоши акнето поради дразнене на кожата.

Мит 4: Натуралните продукти винаги са по-добри

Така наречените натурални продукти не са доказано по-добри за кожата. Реалност е, че не всички са безопасни или ефективни, много естествени съставки могат да причинят дразнене или алергична реакция, а някои дори могат да бъдат токсични. Важно е да проучвате и четете внимателно етикетите, преди да приложите какъвто и да е продукт върху кожата си.

Мит 5: Слънчевите бани 15 минути на ден са здравословни

Разбираме, че слънчевите бани - винаги с подходяща защита - са един от най-лесните начини да вкараме витамин D в тялото си. Почерняването обаче не е здравословно, тъй като може да причини дългосрочно увреждане от слънцето и да увеличи риска от развитие на кожни заболявания. Има много други начини да си набавим дозата витамин D, като например консумацията на определени храни.

Мит 6: Кремовете против бръчки могат да изтрият признаците на стареене

Въпреки че много от нас са го търсили, няма вълшебен крем, който може напълно да изтрие признаците на стареене. Въпреки всички предимства, които предлагат, не се заблуждавайте и е важно да разберете, че повечето кремове против бръчки осигуряват само временна хидратация и не е доказано, че имат дълготраен ефект.

Вижте още: 9 неща, които издават истинската възраст на жената

Мит 7: Ноктите трябва да "дишат" от време на време

По някаква причина вярваме, че ноктите ни трябва да "дишат" между маникюрите. Не е вярно, не е необходимо да оставяте ноктите си да стоят дълго време без лак. Те са част от тялото, която няма способността да диша. Въпреки това, оставянето им да почиват помага да се избегне натрупването на гъбички или бактерии.

Мит 8: Трябва да миете лицето си с гореща вода

Измиването на лицето ви с гореща вода може да повиши нивото на чувствителност на кожата и да я изсуши, което води до загуба на някои необходими естествени масла. Тези измивания в крайна сметка са груби за кожата и дори могат да причинят раздразнение. Най-добре е да използвате хладка вода и мек почистващ препарат, за да избегнете увреждане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама