9 неща, които издават истинската възраст на жената


9 неща, които издават истинската възраст на жената
Снимка: Getty Images

Не само бръчките, сивата коса, ръцете и вратовете разкриват истинската възраст на човека. Има много други признаци на стареене, които не се забелязват на пръв поглед. И именно те коварно добавят години на представителките на по-красивата половина от човечеството.

1. Челото става плоско

Едва ли всички бихме могли да си представим, че свързаната с възрастта атрофия на подкожния мастен слой е причината за загубата на обем в тази част на тялото. Между другото, инжекциите с ботокс, които толкова много хора обичат, само влошават тази ситуация. Дори ако челото остане гладко, то ще загуби обема си и ще разкрие истинската възраст на жената.

Вижте още: Учени: Тези 4 чая забавят драстично стареенето

2. Устните губят своя обем и влажност

За съжаление, формата на устните ви се променя с годините. Те губят обема си, стават по-сухи и около тях се появяват така наречените бръчки. Устните, които преди са били сочни, плътни и чувствени, стават визуално по-малки и по-тънки.

3. Появяват се тъмни кръгове под очите

Подкожният мастен слой изтънява поради ниското производство на колаген след 30-годишна възраст. Кожата около очите губи своята плътност, става по-прозрачна и започва да показва кръвоносни съдове, което води до появата на тъмни кръгове под очите.

4. Формата и размерът на пъпа също се променят

Тази част от тялото може да промени първоначалния си вид с възрастта поради наднормено тегло, заболявания като омфалоцеле, пиърсинг и бременност.

5. Ушните миди се разтягат и увеличават размера си

Ушните миди също са показател за възрастта, както ръцете и шията. Колкото и да е изненадващо, жените се грижат за тях много по-малко, отколкото за други части на тялото. За съжаление, ушните миди също губят своя тънък мастен слой и еластичност. В резултат на това те се разтягат и любовта към големите и тежки обеци влошава ситуацията.

Вижте още: С тези 5 храни ще върнете младежкия вид на кожата си

6. Арките на веждите се спускат, погледът става по-малко отворен

Когато сме млади, доброто напрежение на кожата държи веждите ни на място и не им позволява да се "плъзгат" надолу. Но с възрастта колагенът, който поддържа еластичността и стегнатостта на нашата кожа, вече не се произвежда толкова активно, а лицевите мускули отслабват и увисват поради гравитацията. В резултат на това веждите ни постепенно се спускат надолу, притиснати от тези мускули, и започват да висят над очите ни, което придава на лицето ни мрачно изражение.

7. "Триъгълникът на младостта" се обръща с основата надолу

Когато сме млади, формата на лицето ни напомня на триъгълник с върха насочен надолу и основата по протежение на челото. Това е така нареченият "триъгълник на младостта". Но ситуацията се променя с възрастта - той се обръща с главата надолу с основата надолу.

С годините подкожният мастен слой се "плъзга" по лицето, бузите губят предишната си еластичност и се появяват назолабиални гънки. В резултат на това вече не изглеждаме толкова млади, колкото преди.

Вижте още: 3 вредни навика, които ни карат да изглеждаме по-стари

8. Тенът избледнява и кожата губи блясъка си

Невъзможно е да не забележите, че тенът губи своя здрав и блестящ вид и става по-матов с възрастта. Основната причина е намаленият синтез на колаген и еластин. Също така недостатъчната или неправилна грижа, липсата на сън, умората, нездравословното хранене и лошите навици също допринасят за този процес.

9. Ъглите на очите и устата увисват надолу

Увисналите ъгълчета на устните и очите придават на лицето леко уморен вид. Това е особено важно за тези, които не се усмихват често - лицевите им мускули, поддържащи ъглите на устата, отслабват много по-бързо. Кожата около очите ни също губи своята еластичност и тонус с годините, слабите сухожилия и мускули в тази област вече не могат да "държат" ъглите на очите, както преди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама