С тези 5 храни ще върнете младежкия вид на кожата си


С тези 5 храни ще върнете младежкия вид на кожата си
Снимка: iStock

В търсенето на природни средства за младежки вид на кожата експертите съставиха списък от 5 специфични храни, за които е известно, че забавят видимите признаци на стареене и придават блясък на лицето.

Вижте още: 6 етерични масла за коса - ползи и как се използват

1. Ядки

В горната част на класацията са бадемите, орехите и шамфъстъкът. Известни с високото си съдържание на селен, тези ядки са тайно оръжие за чиста кожа и намаляване на акнето. Една шепа на ден е достатъчна за блестяща кожа.

2. Зелен сок

Следващият в списъка е зеленият сок, мощна смес от зелени зеленчуци и плодове. Тази напитка е пълна с витамини, минерали и антиоксиданти, които допринасят за цялостното здраве и жизненост на кожата.

Вижте още: 3 домашни маски за коса, които превръщат и сламата в коприна

3. Джинджифил

Известен е със своите противовъзпалителни свойства, като предлага облекчение при кожни заболявания като екзема и розацея. Включвайки джинджифил във вашия хранителен режим, ще постигнете здрава, жизнена кожа.

4. Моркови

Богат на витамин А, той стимулира обновяването на клетките и предотвратява изсушаването на кожата. Това е особено важно през по-студените месеци, когато кожата е склонна към сухота и лющене.

5. Боровинки

Боровинките са известни със способността си да стимулират производството на колаген. Това води до повишена еластичност на кожата, допринася за по-млад вид и значително намалява фините линии и бръчки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама