З домашни маски за коса, които превръщат и сламата в коприна


З домашни маски за коса, които превръщат и сламата в коприна
Снимка: iStock/Guliver

Това са 3 натурални маски за коса, които можете да си направите сами у дома. Само с няколко съставки получавате здрава и копринена коса за кратко време.

Маските с яйца са един от най-старите традиционни ритуали за грижа за косата, които се използват и до днес. Те хидратират и са богати на протеини и биотин, които подхранват увредените краища, предотвратяват накъсването и подпомагат растежа на косата.

Вижте още: 3 природни средства, които лекуват напукани и сухи устни

1. Маска с яйца, алое вера и зехтин

Наясно сме с многобройните ползи от алое вера за кожата и здравето, но знаете ли, че то може да осигури и много ползи в грижата за косата? Алое вера действа като отлично средство за укрепване на изтощения косъм.

Начин на приготвяне:

Добавете 2-3 супени лъжици жълтък и 4-5 супени лъжици алое вера. Загрейте 1 лъжица зехтин за 10 секунди, преди да го смесите с останалите съставки. Нанесете върху цялата коса, като започнете от корените. Оставете да действа 30 минути и изплакнете със студена вода.

2. Маска с яйце, банан и мед

Тази маска ще ви помогне да намалите увреждането на косата. Докато яйцето подхранва косата с протеини, бананът и медът подобряват хидратацията. Зехтинът и млякото ще дадат на увредените ви кичури силата и блясъка, които им липсват. За най-добри резултати прилагайте тази маска два или три пъти седмично.

Вижте още: Дерматолог съветва как да нямате суха и напукана кожа през зимата

Начин на приготвяне:

За маската са ви необходими: 1 яйце, 1 пасиран банан, 3 супени лъжици прясно мляко и 5 супени лъжици зехтин. Разбъркайте добре всички съставки, докато се смесят. Нежно втрийте маската върху кожата на главата и косата. Оставете да действа един час и изплакнете.

3. Маска с яйца, кокосово и бадемово масло

Както бадемовото, така и кокосовото масло имат свойства, които възстановят сухата коса.

Начин на приготвяне:

Вземете купа и изсипете 4-5 лъжици бадемово мляко, 3-4 лъжици белтък и 1-2 лъжици кокосово масло. Разбъркайте добре всички съставки и внимателно нанесете маската върху косата и скалпа. След това изплакнете косата с хладка вода. За да видите резултатите, използвайте маската три пъти седмично.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама