9 трика за подобряване на външния вид след безсънна нощ


9 трика за подобряване на външния вид след безсънна нощ
Снимка: Thinkstock

Не е тайна, че пълноценната почивка през нощта е важна не само за възстановяване на енергията, но и за поддържане на здравето и красотата. Затова и изобщо не е изненадващо, че безсънието оказва толкова негативен ефект върху външния вид. То може да бъде причинено от различни фактори – твърде много вълнения, сериозни проблеми или просто да не сме се наспали добре след поредния купон, продължил до ранните утринни часове.

Това обаче не трябва да ви спира да изглеждате страхотно, дори и след прекарана безсънна нощ. Експертите споделят няколко трика, които ще ви помогнат успешно да заличите всички следи от недоспиването. Ето ги и тях.

Вижте още: Топ 5 тенденции в грима, които да опитате това лято

Кофеин

Кофеинът помага за изглаждането на кожата около очите, ето защо е препоръчително да се използват козметични продукти, които го съдържат. Той се бори ефективно с торбичките под очите – един от най-явните признаци на прекарана безсънна нощ.

Нощен крем с овлажняващ ефект

Безсънните нощи водят до дехидратация на кожата. Ето защо, дори и след нанасянето на грима, фините като паяжина бръчици под очите отново си личат. Решението е да използвате овлажняващ крем върху лицето си всяка вечер или да го нанасяте сутрин, когато оправяте тоалета си. Той ще помогне много за прикриването на следите от недоспиване.

Използвайте коректор за кръговете под очите

Качественият коректор идеално ще маскира тъмните кръгове под очите. Ако зоната е със синкав оттенък, използвайте козметика в оранжеви тонове, а за по-светлата кожа са перфектни прасковените нюанси. Как да нанесете коректора, така че да прикрие тъмните кръгове под очите? Начертайте геометрична фигура, подобна на обърнат триъгълник, чието връхче сочи надолу, към устата. Запълнете триъгълника и разтрийте добре с пръсти или специална гъба, за да заличите граничите и да постигнете пълно сливане с тена.

Обърнете специално внимание на веждите

Веждите оформят външния вид, така че трябва да се погрижите и за тях. Ако има нужда, уплътнете ги с молив, след това нанесете коректор върху клепача и чрез разтриване с пръстите го разтегнете до долната граница на веждите за да получите желания контраст.

Миглите също са от голямо значение за външния вид

Дългите мигли са в състояние да отвлекат вниманието от торбичките под очите, образувани след безсънна нощ. Също така, те увеличават и визуално очите. Използвайте спирала за да ги уплътните и оформите добре.

Кафява очна линия вместо класическата черна

Кафявата очна линия има предимство пред черната - тя изглежда по-хармонично и не създава твърде ярък контраст. Нанесете я възможно най-близо до корена на миглите. Може дори малко да я размажете, за да заличите границата, използвайки специална четка.

Вижте още: Защо италианският боб от 60-те е хит точно сега (СНИМКИ)

Бъдете внимателни с ружа

След безсънна нощ кожата на лицето изглежда много бледа, а използването на твърде много руж само ще влоши нещата. За бледия тен е подходящ руж в прасковени нюанси, защото ще придаде допълнителен блясък.

Червило в тъмен нюанс

Нанесете червило в по-тъмен нюанс от естествения цвят на устните ви. Не използвайте червила, които са прекалено ярки, а изберете по-естествени цветове, например - по-тъмни максимум с 1-2 нюанса.

Заложете на ревитализиращи маски за лице

Можете да започнете деня с ревитализираща маска, но ако изобщо нямате време, само поставете две кръгчета прясно нарязана краставица върху очите си. Това ще подобри кръвообращението, ще овлажни и прочисти дермата, придавайки й здравословен блясък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама