Бюти грешките, които повечето от нас правят


Бюти грешките, които повечето от нас правят
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички дами правим грешки що се отнася до ежедневните ни ритуали за красота, без дори да подозираме за тях. Ето някои от бюти грешките, които повечето от нас правят и съвети как да ги избегнем:

1. Как да нанесем спирала

Спиралата за очи е неизменен продукт от бюти арсенала на всяка една дама. Много често нанасянето ѝ се свежда до 2-3 пласта по цялата дължина на миглите. Ето един лесен начин да придадете повече обем и плътност на вашите мигли само като я нанасяте по различен начин. Още по-добър ще е ефекът, ако извиете миглите преди това с уред за извиване на мигли за около 6-7 секунди. Нанесете спирала първо само в основата на миглите, като внимателно движите четката настрани. Топнете я след това отново и повторете същото действие, но в средата на миглите. Топнете четката пак и минете връхчетата на миглите, като пак движите четката напред-назад. Това движение помага за по-доброто обгръщане на миглите с цветния крем. Накрая завършете с нанасянето на един пласт спирала по цялата дължина на миглите.

2. При опушен грим

Много често, когато се използват тъмни цветове сенки за очи, малки прашинки от тях падат върху най-горната част от скулата и развалят грима по лицето, който вече сме направили. Ето няколко съвета за безупречен опушен грим:

* нанасяйте основа за сенки върху клепачите (или малко светъл коректор) – това ще подпомогне по-лесното прилепване на сенките, за да останат точно там, където искаме, ще подсили цвета им и ще направи грима по-дълготраен.

* лесен вариант е също така да започнете грима от горе надолу - първо челото, след това веждите, грима на очите и накрая останала част от лицето. Така ще почистите всички нежелани прашинки преди нанасянето на фон дьо тена или пудрата върху останалите зони.

3. Гел продуктите

Гел очната линия, освен че е с много плътен и наситен цвят, е удобна и лесна за нанасяне. Същото важи и за гелообразните продукти за вежди. Те обаче бързо изсъхват и губят така характерните си предимства. Не бързайте да ги изхвърляте. Можете да продължите ефективно да ги използвате като преди употреба капнете една-две капки за очи от т.нар. изкуствени сълзи в продукта. Те са стерилни и няма опасност от замърсяването на гел продукта, също така няма опасност и от появата на алергична реакция.

4. Грижа за веждите

Когато сте решили да променяте формата на веждите си или се колебаете за отскубването на някое косъмче, вместо да го направите и да проверите какъв ще бъде ефектът, опитайте да го отрежете в основата с козметична ножичка. Немалко са случаите, когато не изниква косъм пак на същото място или това става много бавно, или пък новоизрастналият косъм променя посоката си на растеж. Лесно можем да избегнем тези неприятни последствия като не прибързваме с пинсетата, а първо си послужим с ножичка.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама