Изненадващи ползи на вазелина


Изненадващи ползи на вазелина
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас дават купища пари за продукти, с които да се грижат за красотата си. Но всъщност се оказва, че обикновеният вазелин има неподозирани приложения, които може да използвате в бюти режима си. 

За кожата:

Преди бронзант

Преди да нанесете бронзиращ крем, овлажнете сухите части от кожата (колене, лакти) с вазелин. Така кремът ще попие по-добре и ще придобиете по-хубав тен.

Мек скраб

Смесете вазелин със захар или утайка от кафе, след което масажирайте тяло, за да отстраните мъртвите клетки.

По-дълготраен аромат

Преди да напръскате с парфюм врата или китките си, нанесете малко вазелин върху кожата. Той се абсорбира и запазва аромата за по-дълго.

Грижа за бебешката кожа

Използвайте вазелин, за да намалите раздразнението от носенето на памперс. Намажете почистената и подсушена кожа и изчакайте малко, преди да сложите памперса. Вазелинът създава преграда, която помага да се защити кожата от постоянното излагане на влага.

За лицето:

Грим

Нанесете малко вазелин върху клепачите, преди да използвате сенки за очи. Гримът ще издържи повече и ще се създаде лек блясък. 

Вежди

Сложете малко вазелин върху чиста четка и оформете веждите в желаната форма.

Мигли

Нанесете тънък слой вазелин върху миглите преди да заспите. Така може да стимулирате растежа им.

Почистване на грим

Сложете вазелин върху памучен тампон и с него почистете грима си. Той отстранява дори водоустойчив грим, а редовното му използване подобрява състоянието на кожата и ви помага да избегнете ранните бръчки.

Устни

Използването на вазелин като балсам не само ще защити устните ви, но също така ще ви помогне да се справите с напукването и сухотата. Добавете малко канела вътре и ще получите балсам, придаващ ви желаната плътност.

За косата:

Стилизиране

Сложете вазелин върху пръстите си, нанесете върху косата си, след което оформете. Подобно на другите стилизиращи гелове, не трябва да използвате прекалено голямо количество.

Възстановяване на накъсани краища

Нанесете вазелин върху сухите си краища, оставете да постои 15-20 минути. След редовно използване ще забележите видима промяна в състоянието на косата си.

Маска за коса

Вземете 1-2 лъжици вазелин (в зависимост от дължината на косата ви), смесете с няколко капки етерично масло (канела за краищата, градински за блясък) и нанесете върху цялата косата. Измийте след 1-2 часа. За да ви е по-лесно да отстраните вазелина, увийте косата си с хартиена кърпа и загрейте със сешоар, преди да я измиете.

Защита при боядисване

Нанесете вазелин върху скалпа, когато боядисвате косата с боя или кана. Това ще предпази кожата от оцветяване.

За ноктите:

Хубав маникюр

Когато лакирате ноктите си, нанесете малко вазелин върху кутикула. По този начин ще предпазите кожата около нокътя.

Грижа за кожичките

Намажете кожичките с вазелин преди сън. Така ще предотвратите тяхното изсушаване.

Блестящи нокти

Ако редовно мажете ноктите си с вазелин вечер, ще им придадете естествен блясък и ще ги заздравите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама