Основа за грим - инструкции за използване


Основа за грим - инструкции за използване

Основата за грим се използва най-често при нанасянето на професионален грим, но доста дами я използват в ежедневието си. Ето какво трябва да знаете за нея:

Защо ни е нужна основа за грим?

Целта на основата за грим е да запълни неравностите и да изравни тена ви. Какъвто и продукт да сложите след това, ще имате равна и гладка повърхност. Ако имате разширени пори или фини линии, основата за грим е чудесен начин да ги прикриете. Грижи се за кожата и я защитава, защото съдържа доста полезни съставки, които подхранват, хидратират и предпазват кожата.

Основата за грим заличава неравности и проблеми по кожата, които стават невидими дори от близко разстояние. Тя фиксира грима и дори след часове няма да забележите абсолютно никакви промени относно цвета на фон дьо тена ви и цялостната ви визия.

Какъв праймър да изберем според кожата?

- силиконови – те блокират порите и ако имате проблемна кожа, е препоръчително да ги избягвате. Заличават перфектно неравностите по кожата и я правят перфектно гладка.

- кремообразни – те се приемат за универсални и са подходящи за всеки тип кожа. Правят я по-мека и я овлажняват. Омекотяват зоната и я подготвят за грима.

- лосиони - препоръчват се за мазна кожа, ако не съдържат масла. Абсорбират се много бързо от кожата и изравняват тена.

Къде се използва основата за грим?

Доста дами я нанасят около очите, защото клепачите лесно се омазняват и това доста често размазва грима. Чрез основата за грим той се фиксира и се запазва за по-дълго време. Също не позволява на грима да попада в по-фините линии и гънките.

Нанасянето на тънък слой по лицето ще задържи грима ви по-дълго и ще го запази напълно.

Нанасянето по устните преди червилото ще го направи по-дълготрайно и ще предотврати натрупването на цвета в гънките на устните му, както и разтичането.

Как да използваме основата за грим?

Внимавайте да не нанесете прекалено много от нея, защото ще се слепи с фон дьо тена и няма да има ефект. Започнете да разнасяте в средата на лицето, върху брадичката и около линията на косата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама