Всичко, което трябва да знаете за микроблейдинга


Всичко, което трябва да знаете за микроблейдинга
Снимка: iStock/Guliver

Може би трябва да благодарим на модела/актрисата Кара Делевин за популяризирането на микроблейдинга – това магическо решение, което ни дава възможността да се радваме на гъсти, плътни вежди с траен ефект, без да даваме куп пари за декоративна козметика. Ето някои основни неща, които трябва да знаете, преди да решите да се подложите на тази процедура.

Това не е перманентният грим на баба ви

Микроблейдингът е полу-перманентна татуировка на вашите вежди. Понеже се прави на ръка, мастилото се поставя много по-плитко в кожата, което означава, че няма да трае вечно. Трябва да се убедите, че специалистът, който ще ви го направи е добре обучен и има нужните сертификати. Както и при обикновените татуировки, първо направете проучване и разгледайте негови предишни работи.

Пигментът, който се използва също не е само един цвят. Специално за вас ще смесят няколко тона, за да се получи този, който най-добре ще стои на косата и кожата ви.

Създаването на точната форма може да отнеме време

По време на първото ви посещение, 2/3 от времето ще отиде в планиране на новата форма на веждите ви. Ако имате проблемни вежди, с малко косми или неправилна посока на растеж, ще отнеме повече време. В такъв случай специалистът ще създаде изцяло нова форма на веждите ви. Ще видите резултат още след първото посещение.

Боли, но не непоносимо

В зависимост от прага ви на поносимост към болка, можете да поискате обезболяващ крем преди процедурата. Очаквайте да ви боли – все пак, това е татуировка. Но В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не пийте предварително ибупрофен или друго лекарство, което разрежда кръвта, освен ако не искате да кървите твърде много.

Това е процес

Може ли микроблейдингът да доведе до невероятен резултат? Да. Дали ще стане като с магическа пръчица? Не. Бъдете подготвени, че ще отнеме доста време. От 10 до 14 дни са нужни на веждите ви да заздравеят и от 4 до 8 седмици за пълно възстановяване.

През първите 10-14 дни трябва да избягвате нанасянето на каквито и да било продукти, вода, грим или нещо друго на веждите си. Трябва да избягвате и дейности, предизвикващи обилно потене – например активно спортуване. Ако кожата ви започне да опъва и сърби, не я пипайте! Това означава, че заздравява. Ако не можете да издържите, намажете леко мястото с кокосово масло, но не повече от два пъти на ден.

Когато се появят струпеи, оставете ги да паднат сами. Помнете, че всички тези предпазни мерки си имат причина – най-вече да се избегне „падане“ на пигмента. По този начин ще запазите новите си вежди за по-дълго. Неизбежно е да има все пак загуба на пигмент, поради което повечето процедури за микроблейдинг са разделени на две сесии. И да, оздравителният процес трае също толкова и при втората сесия.

Така че вашите вежди ще постигнат пълния си блясък около 2 месеца след началото. Имайте предвид, че пигментът изглежда по-тъмен веднага след манипулацията, а по-късно изсветлява.

Не е завинаги

За разлика от традиционните татуировки на вежди, микроблейдингът издържа около 2 години, в зависимост от типа кожа. При мазната кожа цветът избледнява по-бързо, докато сухата задържа пигмента повече.

За да ги запазите колкото се може по-дълго, използвайте крем със SPF 30 до 50, за да предотвратите избледняване на цвета или други промени от слънцето. Ако сте почитатели на гликоловата киселина, микродермабразиото или химическия пилинг, избягвайте зоната около веждите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама