Защо си заслужава да ползвате мицеларна вода?


Защо си заслужава да ползвате мицеларна вода?
Снимка: iStock/Guliver

Някои почистващи препарати измиват грима, но пък дразнят кожата. Други са по-нежни, но недотам ефективни в почистването. И тогава на помощ идва светият граал в бялата козметика, а именно мицеларната вода.

Почистващото средство на водна основа е измислено от Жан-Ноел Торел, френски основател на козметична линия. Тази вълшебна и все по-нашумяла вода е създадена за почистване и хидратиране, тъй като обикновената чешмяна вода е прекалено твърда за кожата. Освен това, съдържа голямо количество разтворени минерали, които могат да повлияят на защитната бариера на епидермиса и дори да го влошат, което прави кожата уязвима и податлива на замърсяване.

Към днешна дата мицеларната вода е лесно достъпна и се счита за истински феномен, защото е идеална за всички типове кожа. Но не позволявайте на думата „вода” да ви заблуди - този магически еликсир е много по-мощен от това, което тече от мивката в банята. Мицеларната вода е изключителна алтернатива за почистване на кожата, защото съдържа мека, преработена вода, в комбинация с мицели - частиците, които абсорбират нечистотиите. Тези молекули са по-малко агресивни по отношение на естествените липиди и са от съществено значение за здравата кожа.

Може би вече се чудите каква е разликата между мицеларната вода, тоника за лице и кърпичките за грим? Всъщност, в близо 80% от тониците се съдържа алкохол, който буквално "съблича" кожата. Същото важи и за компактните на пръв поглед кърпички, които обаче често водят до зачервявания заради по-грубата си повърхност. Ето защо редица дерматолози съветват през лятото да освежавате лицето си, посредством памучни тампончета, напоени с мицеларна вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама