Ароматните свещи, които променят настроението в дома ви


Ароматните свещи, които променят настроението в дома ви
Снимка: Мартинез

Ароматът е нещо повече от това, което си мислим: Той е врата към спомени, преживявания и емоции. Нашата сетивна система е свързана с емоционалния център на мозъка. Така че, ако сте носели любимия си парфюм на първа среща, ароматът му може да ви донесе романтични чувства години след като тази среща е отминала.

Често свързваме ароматите със спомени, а ако искате да се чувствате по-будни и продуктивни, можете да го направите не само с помощта на любимата чаша кафе, но и с аромата на любима свещ. Ето 6 аромата на свещи, които да запалите в моментите, в които се чувствате без мотивация и желание.

Жасмин

Чувствате се притеснени от краен срок? Флорални аромати като жасмин се използват в традиционните ароматерапевтични ритуали от векове и има добра причина за това. Изследователите Kandhasamy Sowndhararajan и Songmun Kim установяват, че миризмата на жасмин може да повиши позитивното състояние на настроението и активността на бета вълните на мозъка.

YOGA е свещ с аромат на Иланг-иланг, съчетан с успокояващи нотки на жасмин, лайка и мускус. Този аромат ще внесе в дома ви така желаното от вас спокойствие.

Ванилия

Ако сте забелязали, че сладкият аромат на ванилия ви кара да се чувствате приповдигнати, отпуснати или дори чувствени, не сте сами. Оказва се, че ароматът на ванилия е показал силен ефект върху настроението. Проучване на Oxford Journal установи, че ванилията е естествено приповдигаща и релаксираща.

Друго скрито предимство на свещите със сладък аромат: Те ограничават глада. Запалете кокосова или ванилова свещ след вечеря, за да се предпазите от ядене късно през нощта.

Този аромат можем да опишем като, носещ спокойствие и наслада от живота.

Отдайте се на блаженство и мека топлина с ароматна свещ Endless!

Цитрусови

Японско проучване установи силна връзка между аромата на цитрусови плодове и ефективността на работата. Местна компания за аромати откри, че ароматизирането на офиса  с аромат на лимон помага на работниците да правят с 54% по-малко грешки при писане. Според проучвания от Университета на Охайо, миризмата на лимон повишава нивата на норепинефрин, мозъчен химикал, който е свързан с по-лесно вземане на решения и повишена мотивация.

Magnifique – изключителен и наситен аромат на свежо манго, подчетрано от топлината и сладостта на папая, индийско орехче и сандалово дърво. Магичен и пленителен аромат, в който ще се влюбите от първото помирисване!

Тези и още подобни аромати може да намерите в магазините на Мартинез.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички