Ботокс за коса: Защо, кога и как се слага


Ботокс за коса: Защо, кога и как се слага
Снимка: iStock/Guliver

Ако търсите лъскава и блестяща коса без много усилия, тогава може би трябва да помислите за лечение с ботокс. Не се притеснявайте, самото име е напълно подвеждащо. Никакви игли няма да хвърчат по скалпа ви, а ботулиновият токсин също не е съставка. Вместо това ще се отпуснете в удобния стил на фризьора и ще оставите този възстановителен процес да подейства магически върху гривата ви.

Ботоксът за коса е 100% веган, дълбоко кондициониращо лечение, което ще запази текстурата на косата ви непокътната, като същевременно я остави по-гладка и по-хидратирана от преди. Името идва от начина, по който продуктът работи – като пълнител за отделни влакна на косата, запечатвайки накъсаните краища и нацепвания по дължината на косъма.

Като всяко друго лечение обаче, добра идея е да се запознаете с процеса, за да решите дали е подходящ за вас. Ето какво трябва да знаете преди да се запътите към фризьорския салон.

Какво реално прави ботоксът за коса?

Въпреки че в ботокса за коса не са включени инжекционни препарати, той може да включва съставки като витамин В5, витамин Е, колагенов комплекс, антиоксиданти и масло от хайвер, в зависимост от точния продукт. Тези съставки подхранват косата ви, борейки се със свободните радикали и признаците на стареене на структурата на косъма. Колагенът помага за по-нататъшно възстановяване на косата ви, докато маслата в лечението помагат за омекотяване и запечатване на кутикулата на косъма.

След като дойде време да се изплакне продукта, вашият стилист ще използва специален шампоан и балсам за балансиране на pH. След това косата ви се изсушава със сешоар и се заглажда с преса. Не трябва да се мокри поне 48 часа, като най-добри резултати се получават при 72 часа, ако клиентът може да изчака.

Какви са ползите от лечението?

След третирането можете да очаквате да имате по-гладка, по-плътна коса с по-малко цъфтящи краища. Резултатите пък се запазват от два до четири месеца, в зависимост от начина на поддръжка и третиране на косата.

Мислете за ботокса за коса като за поддържащо лечение. Цялата коса може да се възползва от добавянето на протеини и хидратиращи елементи от време на време, което по същество е самата процедура.

За кои типове коса ботоксът работи най-добре?

Тъй като ботоксът за коса не съдържа агресивни химикали, е безопасен за всеки тип коса, независимо дали е естествена, боядисана или третирана с химикали. Особено възстановяващо е за тези с изтъняла, повредена или матирана коса.

Колко често може да се прави?

Въпреки че можете да очаквате ефектът от лечението ви с ботокс да продължи около три месеца, има няколко неща, които можете да направите, за да удължите ползите - да миете косата си с нежен шампоан без сулфати и парабени не повече от два пъти седмично и да спите върху копринена калъфка за възглавница. Процедурата може да се прави до 4 пъти годишно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама