Ето защо да използвате сух шампоан


Ето защо да използвате сух шампоан
Снимка: iStock

Сухият шампоан става все по-популярен сред продуктите за грижа за косата. Той е иновативен метод за почистване на скалпа, обезмасляване и освежаване на косъма.

Този продукт може да ви бъде от голяма полза, а освен това е особено подходящ за дами с мазна коса.

Сухият шампоан се впръсква в косата и ѝ помага да се съживи и освежи по-бързо.

Той е много удобен за прилагане след като сте спортували, пътували или бързате да се подготвите за среща. Нужно е просто да го впръскате в косата си и с помощта на кърпа или на ръце да втриете и масажирате добре. След това срешете старателно косата си и оформете в прическа.

Този шампоан ви предоставя удобството хем да поддържате косата си чиста, хем да се не налага да я миете всеки ден, което я изтощава и изтънява бързо.

След активна тренировка сухият шампоан може да се отрази чудесно и на тялото ви, не само на косата. Нужно е да нанесете от него на силно изпотените зони и да изтриете с кърпа. Това разбира се, няма да елиминира нуждата от душ, но поне ще ви помогне да се приберете от залата до вкъщи, без да се чувствате мръсни, потни и миришещи.

Ако сте били на фризьор и сте се сдобили с хубава прическа, отново сухият шампоан ще ви помогне да я задържите за по-дълго време.

Той обаче не може да измести водата и традиционните продукти за коса. Тоест, не може да спрете да миете изцяло главата и косата си, но определено внася разнообразие, а веднъж като свикнете с него, ще започнете да го използвате редовно.

Активните му съставки поемат замърсяванията от скалпа, както и мазнината от косъма, ароматизират и освежават, както и оставят приятен аромат.

Друг плюс е, че нямате нужда от издухване със сешоар, което допълнително изтощава и накъсва косъма, както и отнема не малко време.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама