Braun представи последните иновации на фотоепилация Silk-expert IPL


Braun представи последните иновации на фотоепилация Silk-expert IPL
Снимка: Braun

Събитието с образователен характер "Тайната на фотоепилация Silk-expert IPL за дълготрайно гладка кожа на тяло и лице" организирано от Braun Bulgaria събра представители на нежния пол, за да им представи последните иновации при фотоепилацията в домашни условия.

Специален гост-лектор на събитието бе д-р Валерия Матеева, експерт-дерматолог в Клиника по Дерматология и венерология, Военномедицинска академия, която заедно с водещата Константина Живова, засегна едни от най-често задаваните въпроси по темата и даде професионалното си мнение за един от най-иновативните методи за премахване на нежеланото окосмяване - фотоепилацията.

По време на събитието гостите, както и потребителите, които се включиха посредством социалните канали имаха възможността в реално време да зададат своите въпроси на д-р Матеева и да получат експертно мнение и консултация от нейна страна.

IPL фотоепилацията е една от последните иновации когато говорим за методи за трайно обезкосмяване на тялото и лицето. Подходящ е за прилагане в различни анатомични области на тялото, като позволява да се третират както малки участъци, така и големи области. За разлика от всички други методи за обезкосмяване, позволява да се реши неприятният проблем с врасналите косми, различни кожни възпаления и т.н.

Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза, при която светлинната енергия се поглъща от меланина и се трансформира в топлина. Тази топлина се провежда по стъблото на косъма до неговия фоликул (корен), който се нагрява и разрушава заедно с хранещите го кръвоносни съдове, като при този процес не уврежда околната кожа.

Braun Silk-expert IPL излъчва светлинни импулси под повърхността на кожата, които са насочени към меланина в космения фоликул. Меланинът се нагрява, изтласква космения фоликул към фазата на покой и с течение на времето косъмът пада по естествен начин. При продължителна, редовна употреба светлинната енергия способства за предотвратяване на достигането на нежеланите косми до повърхността на кожата и повторният растеж бива трайно редуциран.

За да е ефективна фотоепилацията, е необходимо меланинът да се намира в достатъчно количество в космения фоликул - т.е. колкото по-тъмен и плътен е косъмът, толкова по-бърз и добър ще е ефектът.

Със Silk-expert IPL, Braun въвежда интелигентния сензор за цвета на кожата SensoAdapt™, с което отбеляза ключов напредък в категорията на IPL системите за епилация. Технологията премахва напълно нуждата от гадаене и съпоставяне цвета на кожата с цветови диаграми и автоматично настройва интензитета на светлината на оптималното за кожата ниво. За разлика от други уреди, които отчитат само дали кожата може да бъде третирана с IPL, сензорът SensoAdapt™ разпознава цвета на кожата непрекъснато, до 80 пъти на секунда, и наглася интензитета на светлината на точното ниво за всеки импулс. Това е от изключително значение, тъй като цветът на кожата се различава не само в отделните части на тялото, но и в рамките на една зона.

Silk-expert IPL има режим на Плъзгане и Прецизен режим, което позволява лесно адаптиране за различните части на тялото. Режим Плъзгане позволява бързо и ефективно третиране и се препоръчва за големите зони, като краката и ръцете. Прецизният режим е за третиране на чувствителни или малки, труднодостижими зони, като бикини зоната или подмишниците.

Лампата на уреда може да произведе 300 000 импулса, в зависимост от зоните на тялото, които третира потребителят, приблизително равняващи се на 15 години процедури на цяло тяло или 35 години за по-малки зони, като долната част на краката, подмишниците и горна устна.

Braun Silk-expert IPL е клинично изпитан и одобрен от FDA (администрацията за контрол върху храните и лекарствата на САЩ). Клиничните изпитвания* показват, че след 4 седмични процедури, при жените се наблюдава значително намаляване на космения растеж:

• 94% от жените казват, че виждат видими резултати само след 3 месеца употреба*

• 89% от жените отчитат видимо намаляване на окосмяването дори 12 месеца след последната процедура *

На практика безболезнената система за епилация може да бъде използвана както за лице, така и за цялото тяло, и предоставя на жените цялостно решение за всички техни нужди, свързани с премахване на нежеланото обезкосмяване.

 

* Клинично изследване сред 50 жени, Обединеното кралство, 2013/2014 г.

**Предупреждение за жените: Уредът не трябва да се използва близо до очите и по челото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама