Бюти тенденциите на 2023: Приказна фея (СНИМКИ)


Бюти тенденциите на 2023: Приказна фея (СНИМКИ)
Снимка: iStock

От изгорял портокал до пънк модата от 2000-те - ние обичаме новите тенденции в грима, защото винаги има начин да ги пречупим през собствената си призма. И когато сезонът на летните сватби навлиза, няма как да не бъдем влюбени в още една новост – ефирният грим на приказна фея.

4 тайни за красота от 55-годишната Лиза Бонет (СНИМКИ)

Според скорошен доклад на Pinterest, търсенето на тенденцията “EtherealMakeup е нараснал с огромните 845% тази година. Характеризиращ се с блестящи студени тонове, ефирният грим (намигване към Mermaidcore, може би?) ще ви накара да сияете на всеки летен повод, който имате тази година.

Гримът тип „приказна фея“ е предназначен да изглежда неземно, сякаш от друга планета – меко светещ, но не по конвенционален начин. За разлика от „естествения“ грим, използващ хайлайтъри, този външен вид гравитира повече към блясъка на очите и кожата със студени тонове, с акцент върху необичайни форми и разположения, които могат да придадат това, което тя нарича „секси извънземно усещане“.

За разлика от топлите тонове в естествения грим, който беше толкова популярен през последните няколко години, студените сребристи, лавандулови, сини, зелени и бели ефирни тонове са много по-малко земни и много повече напомнят за луната и звездите.

Има елемент на бягство и фантазия, който привлича, а също така е и младежкият антидот на готик glam тенденциите, които видяхме по-рано тази година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама