Детоксикация на организма по време на пълнолуние


Детоксикация на организма по време на пълнолуние
Снимка: iStock/Guliver

Детоксикацията е метод, чрез който организмът се пречиства от токсини, натрупани в следствие замърсената околна среда, консерванти и добавки в храната, стрес и други.

Прилагана системно, детоксикацията подобрява метаболизма, което води до по-правилно усвояване на хранителните вещества.

Детоксикацията не е диета!

Чрез нея се влияе косвено, а не пряко върху теглото, т.е. постига се оптимизирането му както при наднормено, така и при поднормено тегло.

Започва се 2 дни преди пълнолуние като по този начин се дава възможност за отделяне на токсини от тъканите и насочването им към кръвта. В деня на пълнолуние има мощна отливна вълна, която ги "измива". Преди пълнолуние се гладува по-лесно, постигнатите резултати се задържат трайно и т.н.

Дори само в деня на пълнолунието да не се приема храна (пият се подходящи чайове или топла вода), може да се стопят 1-3 кг, но 3-дневното пречистване има голяма сила.

Методът е подходящ за всички, включително бременни жени и кърмещи майки (регулира лактацията).

Варианти за детоксикация

1. Детоксикация с прясно изцедени сокове

Сутрин на гладно се изпиват 10-15 гр. (1 равна супена лъжица) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. Английската сол изтегля токсините към червата.

Половин час по-късно започва пиенето на сок от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала - общо като сок да се получи 2 литра. Сокът се разрежда с 1,5-2 литра минерална вода. Друга храна не се приема. При глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал.

Органичните киселини в плодовете подкрепят очистването, плодовата захар подкрепя черния дроб, предпазва от хипогликемии и влияе добре на тонуса.

Процедурата се повтаря 3 поредни дни, а на четвъртия се прави захранване. Вместо от цитруси, сокът може да се направи от ябълки. При много силно чувство на глад може да се вземе 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода.

Може също пектин - 1-2 ч.л. пектин с половин ч.л. мед се разбърква на каша. Долива се малко вода и се разбива с ножа на миксера до гъстота на желе. Пектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето.

Захранване:

Закуска - 2-3 кивита или 1-2 ябълки, или 1-2 портокала. Към 10 часа - 2-3 с.л. овесени ядки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода 50-60 градуса. След 15-30 минути са готови за консумация.

Обяд (по-въглехидратен) - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. Ястията могат да се гарнират с маслини.

Вечеря (по-белтъчна) - салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи, ориз. Месо не се разрешава.

На петия ден следва обичайно хранене.

ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ Е ПОДХОДЯЩ И ЗА КЛЕТЪЧНА ТЕРАПИЯ

2. Детоксикация с грейпфрути

Необходими продукти за един ден:

5 грейпфрута, желателно - розови;

5 яйца.

Грейпфрутите се белят от кората и от ципите (да останат само най-тънките). Яйцата се сваряват 15 минути. Отделя се белтъкът.

Сутрин на гладно се изпива 10 гр английска сол в 50-70 мл вода. След 30 мин може да се пристъпи към хранене.

Час след събуждането закуска с един яйчен белтък. След още един час - един грейпфрут. И така да се редуват грейпфрут - белтък. Получават се цели десет порции за един ден.

При глад, пийте топла вода. Колкото повече, толкова по-добре.

При чувство на слабост, топла вода + лимонов сок.

Желателно е яденето да приключи до 20 часа.

По време на детоксикацията се разрешава кафе (антидот на много токсини), както и чай - билков, зелен (не Сание), черен, мате (регулира обмяната, при разширени вени, хемороиди, има антиоксидантно действие, потиска апетита, чудесно тонизира; 1 ч.л. или 1-2 пак. мате се запарва в чаша вряла вода за 5 минути и се прецежда). Като количество - колкото поискаме.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама