До момичето, което не се чувстваше красиво, растейки


До момичето, което не се чувстваше красиво, растейки
Снимка: iStock/Guliver

Знам, че те боли, когато се сещаш за онези дни, които искаше да свършат час по-скоро. Знам, че си прекарала толкова години от живота си, желаейки да бъдеш някой друг, където и да е другаде. Толкова много искаше да пораснеш, защото болката от юношеството винаги е била прекалена.

Може би си чувала, че си прекалено дебела или твърде слаба. Че косата ти е твърде къдрава или пък прекалено права. Може би зъбите ти са били криви или пък си имала разстояние между тях. Може би стилът ти е бил твърде различен от това, което са носили останалите. Може б колкото и да си се опитвала да промениш себе си, никога не е било достатъчно за тях.

Трябва да знаеш, че винаги си била и винаги ще бъдеш достатъчна. Всеки ден се събуждаш в свят, който е всичко друго, но не добронамерен или приятелски настроен. Все още си тук и се бориш. Всеки ден, в който решиш да продължиш по пътя си, е ден, в който печелиш срещу тези, които търсят вредата и болката на другите. Всеки ден, в който си себе си, е друг ден, който принадлежи на теб, а не на онези, които са ви наранили.

Да пораснеш е едно от най-трудните неща, които някога ще трябва да направиш през живота си. Тялото и умът ти се променят по-бързо, отколкото наистина си в състояние да разбереш. Затова започваш да се огледаш за пример, човек, на който да подражаваш и който всички обичат и харесват. Виждаш тази актриса/певица/блогърка и после поглеждаш себе си. Лицето й изглежда различно, тялото й също. Нейният стил, нейният начин на живот, всичко в нея е просто толкова различно от всичко, което си ти. Виждаш как другите я обичат и започваш да се чудиш как някой би могъл да обича теб… Това е онзи критичен момент, който често ни катапултира в живота, в който не се чувстваме достатъчно добри за чуждата любов.

Съжалявам, че си израснала в свят, който създава най-невъзможните стандарти за красота. Свят, който цени повърхностната красота над всички останали невероятни неща, които можеш да предложиш. Красотата ти е твоя и никой не може да ти я отнеме. Усещането, че не си достатъчно хубава, за да бъдеш достойна за всички прекрасни неща, които животът може да предложи, винаги ще те преследва, но не позволявай да те изплаши. Не оставай светът да спечели…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама