Експерти: Ето защо носенето на вълнена шапка е вредно


Експерти: Ето защо носенето на вълнена шапка е вредно
Снимка: Istock

Една от най-топлите материи за носене в студено време е вълната, а при ниски температури е важно всички части на тялото, включително главата, да са добре покрити.

Вижте още: 8 бюти приложения на рициновото масло 

Въпреки че вълнената шапка може да запази главата ви топла, тя също може да причини сериозен косопад.

Сам Клинкир, главен изпълнителен директор на Este Medical Group и експерт по кожата и косата, твърди, че изборът на грешен материал за шапка може да увреди косата ви.

"Вълната е популярен избор за зимно облекло, тъй като е чудесен естествен изолатор за запазване на топлината и също така е дишащ материал, който предотвратява прегряването. Но през зимата косата ни е особено чувствителна към увреждане и изборът на грешен материал за топли шапки може да бъде вреден", казва Сам Клинкир

Студеният въздух може да лиши косата от естествената влага, добавя той, оставяйки я суха и чуплива и склонна към цепене на краищата и накъсване.

"Носенето на вълнена шапка в студено време може да доведе до "разкъсване" на косата. Вълната и други сухи тъкани могат да влошат този ефект и също да премахнат влагата и естествените мазнини от косата и скалпа ни", обяснява още Клинкир.

Вижте още: Лесен трик за слагане на очна линия, ако сте над 40 (ВИДЕО)

Влагата е от ключово значение за поддържането на здрава коса, като помага за защитата ѝ от външни фактори като времето. Тялото поддържа нивото на влага в косата с помощта на мазна субстанция, наречена себум.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама