Ето защо НЕ трябва да миете лицето си под душа


Ето защо НЕ трябва да миете лицето си под душа
Снимка: iStock

Въпреки че е хубаво да се мие всяка част от тялото, докато се къпете, много дерматолози ще ви кажат, че лицето не е едно от тях.

Докато горещият душ може да осигури физическо и емоционално облекчение, особено през зимата, факт е, че той уврежда кожата. Горещата вода отнема влагата от кожата, което може да доведе до суха кожа и увредена кожна бариера. Това означава, че ако водата под душа е твърде гореща за лицето ви, тя е твърде гореща и за цялото ви тяло.

Докато измиването на лицето под душа е удобно, защото предотвратява пълна бъркотия над мивката и позволява множество ъгли за правилно измиване на лицето и шията, трябва да обърнете внимание на продуктите и техниките, които използвате.

Сапуните също са често срещана причина за суха кожа и увредена кожна бариера. Това означава, че трябва да използвате нежни почистващи препарати, които ефективно премахват потта и мръсотията, без да лишават тялото от естествените ми мазнини.

Каква е правилната техника за измиване на лицето?

Дерматолозите съветват първо да намокрите лицето си. Нанесете малко количество от почистващия продукт, който използвате, на върха на пръстите си и нежно масажирайте.

Избягвайте натискане на кожата. Оставете продукта върху лицето за около 20 секунди, след което изплакнете обилно. След измиване винаги добавяйте серум или овлажнител, за да задържите влагата.

Ако използвате почистващ препарат с активни съставки, можете да увеличите тяхната ефективност, като ги оставите върху кожата малко по-дълго.

Ако миете лицето си под душа, можете да нанесете почистващ препарат, за да измиете тялото си и едва след това да измиете лицето си. Ако миете лицето си на мивката, можете да сложите почистващия препарат, да измиете зъбите си и след това да изплакнете лицето си, освен ако не сте от хората, които мият и зъбите си под душа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама