Ето защо редовно да използвате ролер за лице


Ето защо редовно да използвате ролер за лице
Снимка: iStock

През последните години ролерите за лице станаха доста актуални и ако все още нямате, ще ви разкрием защо веднага трябва да се сдобиете с такъв.

Какво е ролер за лице

Обикновено изработени от кристали от нефрит или розов кварц, ролерите се използват за нежен масаж на лицето и стимулиране на лимфната система за намаляване на подпухналостта, облекчаване на напрежението и стимулиране на притока на кръв, за да се увеличи блясъка на кожата ви. Освен това е доказано, че успокояващите ефекти от търкалянето по лицето намаляват нивата на кортизол – а кортизолът допринася за стареенето.

Вижте още: 3 страхотни натурални маски, с които ще премахнете тъмните петна по лицето си

Как се прави

Трябва да търкаляте ролера само нагоре, а не напред-назад. Най-добре правете тази процедура сутрин. И въпреки че кристалните ролки са естествено хладни – особено от розов кварц, който е по-плътен – ги охладете предварително в хладилника за още по-добри резултати. Използвайте крем или масло за "плъзгане" върху кожата и внимателно започнете да търкаляте по линията на челюстта, от брадичката към ухото, така че всъщност източвате течността, която причинява подпухналостта. Направете това най-малко пет пъти, след което се преместете нагоре, като търкаляте под скулата от страната на носа към ухото, след това нагоре под окото към слепоочието и надолу към ухото. Отнеме около пет минути, за да обработите лицето си, като работите върху всяка област.

Вижте още: Йога за лице, с която ще подмладите кожата си

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама