Фото проект показва красотата на българката


Фото проект показва красотата на българката

Националният проект "Аз съм Българка!" бе представен официално през уикенда в София. Идеята на 23-годишния фотограф Радослав Първанов от Габрово, заел се да създаде цялостен картинен образ на България във фотоси, получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това.

20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо 28 сюжета на фона на знакови културни и исторически места в страната.

Снимките са заснети в периода от октомври 2014 г. до декември 2016 г. и обхващат по-голямата част от страната ни. Всички 30 сюжети са заснети в емблематични за България места и включват родни традиции. Сред тях са Старият Пловдив, Пернишката крепост, Розобер, Паметника на свободата - Шипка, Царевец, Арбанаси, Копривщица, както и Етнографски музей на открито "Етър" през зимата.

За да осъществи проекта фотографът Радослав Първанов изминава 8080 километра в България, а екипът прекарва 111 часа в снимки.

Фотографът разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово.

Идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета. Авторът има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски останалата част от страната.

Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така успешно да състави своята колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама