Искате красива кожа, коса и нокти през лятото? Ето как да ги имате


Искате красива кожа, коса и нокти през лятото? Ето как да ги имате
Снимка: iStock/Guliver

С повишаването на температурите всички заменяме обувките със сандали, а дънките – с ефирни рокли и къси поли. За съжаление, продължителното излагане на слънце, вода и други елементи може да предизвика истински хаос върху ноктите, кожата и косата ни. И честно казано, очакванията ни от лятото (или поне от нашите летни визии) доста се разминават с реалността. Но истината е, че всичко се крие в бюти рутината, а тя се променя спрямо сезоните. Ето защо днес ще ви дадем няколко важни насоки как да запазите блясъка и здравето на своите кожа, коса и нокти през летните месеци.

1. Поддържайте ноктите си къси

Тъй като ноктите растат по-бързо през лятото, те изискват допълнително внимание. Честото подкъсяване всъщност помага да ги запазите максимално здрави и твърди. По-късите нокти имат по-малко открити ръбчета, не се „разслояват” и не изискват толкова хидратация.

2. Използвайте слънцезащитни продукти

Няма да ви отегчаваме с фермани за вредата от слънцето, защото със сигурност сте добре запознати. Само ще допълним, че е желателно да използвате различни продукти за лицето и тялото, тъй като кожата на лицето е по-тънка и нежна, съответно изисква лека формула, която да не запушва порите.

Освен това, не забравяйте и за слънцезащитен спрей за коса. Силните слънчеви лъчи, горещините и топлият вятър разрушават пигмента и кератина на косъма и го обезводняват, така че определено имате нужда от по-специална грижа за гривата си, която да блокира UV лъчите.

3. Яжте морски дарове

Ако установите, че косата ви изтънява или започва да капе, това може да се дължи на факта, че не приемате достатъчно цинк с храната си. Този елемент е известен с това, че поддържа здрава имунна система, но знаете ли, че той също играе роля в производството на колаген? За щастие, изследванията показват, че загубата на коса, свързана с недостиг на цинк, бързо може да бъде възстановена. Морските дарове са известни с това, че съдържат задоволително количество цинк, но ако не виждате ефект или просто не сте сред любителите на този тип деликатеси, винаги можете да заложите на нещо далеч по-сигурно като хранителни добавки.

Калмацин Форте е висококачествен източник на важните минерали калций, цинк и магнезий, обогатена с витамин D, за по-добро усвояване на калция и поддържане на равновесие на минералите в организма, а синергичната му формула се грижи комплексно за здравето и добрия вид на вашата кожа, коса, нокти и усмивка.


4. Наблегнете на нощната грижа за кожата

Един от най-добрите начини да помогнете на кожата си през летните месеци, е да я поддържате хидратирана. Ако успеете да постигнете това, тя ще бъде по-здрава и ще устои на всички външни фактори. Тъй като кожата се регенерира най-добре през нощта, ние ви препоръчваме да обогатите рутината си с поне една нощна маска и богат серум.

5. Използвайте балсами без отмиване

Този тип продукти са като тайно оръжие, що се отнася до косата. Не е задължително да слагате големи количества, но в случай, че я мокрите често, независимо дали в басейна или морето, то балсамът без отминаване служи като буфер между косъма и околната среда. Друг любим наш трик е впръскването на спрей без отмиване веднага след излизане от морето – това пречи на образуването на "любимите" ни възли в косата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички