Жоро Петков за тенденциите при прическите за Пролет 2013


Жоро Петков за тенденциите при прическите за Пролет 2013

Коафьорът Жоро Петков има десетгодишен опит зад гърба си. Притежава богат опит в колористиката, постригването и изработването на вечерни и официални прически. Има дългогодишен опит като фризьор за фото-сесии и корици на модни списания: Elle, Cosmopolitan, Amica, Maximum, Moda, Playboy, Bauty, Коса и Стил и други, каталози за облекло, рекламни кампании, видеоклипове и модни ревюта. Има две издадени книги - "Косата днес", представяща най-новите тенденции при прическите за официални случаи, и "Косата днес 2". Пред iWoman той сподели какви прически ще са модерни през топлите месеци и за абитуриентките.

***

Какви са тенденциите при прическите за пролет 2013

Една от тенденциите е леко завръщане към стилистиката на 60-те и 80-те години. От гладките и обли форми на подстрижките тип "боб" до прилежни кокове за визия тип 60-те. Препратките към 80-те варират от къси и леко пънк подстрижки до обемни и неподредени букли и къдрици.

А при цветове на косата?

Цветовете се запазват топли и слънчеви при русите коси, дори с лек меден отенък и акценти в люляково и розово. При тъмните коси се появяват акценти в тъмни пастелни цветове, които да подчертават обема и формата За една тъмно кестенява коса подходящите акценти биха били виолетово – винени и тъмно цикламени кичури.

Как да разберем каква прическа и цвят ни отива?

Като се посъветвате с вашия личен фризьор. Той би трябвало да ви даде най- добрата насока.

Какви специални грижи трябва да полагаме за косата си през пролетта?

След студената зима косата има нужда от освежаване. Освен задължителното подстригване на крайчетата е хубаво да се направят хидратиращи терапии за подсилване на структурата и засилване на блясъка.

Наближават абитуриентските балове, какво ще е модерно този сезон?

Ретро вълните тип Дита фон Тийз и Лана Дел Рей, права коса на среден път и малки кокове ниско долу на тила, отново с изразен среден път.

Кои са най-големите грешки на жените при грижата за косата?

Може би, че не обръщат достатъчно внимание на продуктите за измиване на косата и стилизантите. Важно е те да са съобразени освен с типа коса и с типа кожа на скалпа.

Имаш ли своя любима домашна маска за коса и как може да си я направим?

Работя само с професионални продукти и нямам наблюдения върху ефекта от домашните маски.

Какво мислиш за масовия стил в момента в България?

В момента най- масовият стил в косите е боядисването тип "омбре". Интересното е, че преди една година първите дами избрали този стил бяха коментирани като недотам добре поддържани, защото са оставили корените да израснат. Малко хора се интересуват от бъдещия стил, и още по- малко са готови да бъдат първите, които ще експериментират с него.

Какво правиш, когато твоето и мнението на клиента за дадена прическа коренно се различават?

Винаги намирам златната среда, в която и клиентът, и аз да сме доволни от резултата.

Какво ти дава и какво ти отнема фризьорството?

Дава ми възможност да творя, да се чувствам ценен за моите клиенти и да ги правя щастливи с красиви коси. Все още не мисля, че професията нещо ми отнема.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама