Как да направите фон дьо тена да изглежда като кожа, а не като грим


Как да направите фон дьо тена да изглежда като кожа, а не като грим
Снимка: iStock

Ако искаме да получите комплимент за страхотна кожа, а не за хубав грим, как да постигнете това естествено покритие? Гримьори споделят своите тайни за фон дьо тена, които може да са ви от полза, за да постигнете възможно най-натурална визия.

Не слагайте върху цялото лице

Фокусирайте нанасянето си първо върху центъра на лицето си, като потупвате фон дьо тена отстрани на носа си, след това върху горната част на бузите и под очите. Спрете да нанасяте повече, щом стигнете до бузите си – оттам нататък просто смесете това, което вече е върху кожата ви. Не слагайте фон дьо тен в предната част на носа, само отстрани – ако носът ви е без грим, изглежда, че изобщо не носите фон дьо тен, но кожата ви все още изглежда страхотно.

Вижте още: 5 бюти съвета как да носите коректор БЕЗ фон дьо тен

Използвайте гъба за завършване – не за нанасяне

Фон дьо тенът трябва да изглежда като безшевна кожа, а не като грим. Не използвайте гъба за нанасяне на фон дьо тен, само пръстите си, но използвайте влажна гъба като завършек, тъй като някак стяга всичко заедно. Започнете от центъра на лицето и тренирайте, тъй като понякога, когато използвате пръстите си, получавате онези малки ивици грим – това е естествено, но гъбата ще ги смеси и изглади и ще "утаи" продукта. Ако смятате, че сте използвали твърде много руж или контур, просто нанесете върху тях малко основа и завършете с влажна гъба.

Подгответе кожата си

Преди да нанесете грим, най-доброто нещо, което можете да направите, е да третирате кожата си с ролка за лице или устройство за микроток. Ще забележите колко бързо се променя кожата ви.

С фон дьо тена се уверете, че имате достатъчно покритие, като същевременно оставяте кожата да диша, което означава да бъдете по-минимални с вашите пудри. С пудрата използвайте малка четка и я нанасяйте точно там, където желаете, действайте внимателно и натрупвайте постепенно.

Вижте още: Ето как да премахнете петна от фон дьо тен по дрехите

Нанасяйте правилно

С правилното нанасяне можете да заблудите другите да си мислят, че не носите много грим. Първоначално нанесете фон дьо тена върху зоните, които имат най-голяма нужда от него – върху всякакви зачервявания, текстури, петна – и оттам можете да изградите покритието според нуждите. Общото правило е да започнете от центъра на лицето си и да тренирате, като позволите на естествената сянка отстрани на лицето ви да остане гола, тъй като еднородната кожа създава вид на твърде много грим. Ако тенът ви е само в един цвят, изглеждате като гримирани.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама