Как да подобрим еластичността на кожата по естествен начин?


Как да подобрим еластичността на кожата по естествен начин?
Снимка: iStock/Guliver

С правилен хранителен режим, като приемаме храни , които повишават нивото на колаген!

Колагенът е белтък, който, осигурява здравина и еластичност на кожата. При деградацията му с възрастта се получават бръчки. За щастие, съществуват натурални методи, с чиято помощ можете да повишите нивата на колаген в тялото си и кожата ви да си върне еластичността.

Кои са тези храни?

Продукти, съдържащи соя. Те съдържат веществото генистеин, което стимулира естественото производство нa колаген в организма. Освен това соевите продукти пречат на различните ензими да денатурират (разрушат) структурата на колагена, което състарява кожата.

Тъмно зелени зеленчуци. Те съдържат лутеин, който се използва от организмите като антиоксидант. Проучвания сочат, че лутеинът подобрява хидратацията и еластичността на кожата. Освен това, тези зеленчуци са богати на витамин С, който спомага на тялото да произвежда белтъка ефективно.

ЧЕСТИ ГРЕШКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Бобът. Бобът спомага за производството на хиалуронова киселина в организма.

Червени плодове и зеленчуци. Те съдържат ликопен, на който се дължи червеният им цвят. Освен това той е и мощен антиоксидант, предпазващ организма от оксидативния стрес, който води до стареене на кожата и появата на старчески петна.

Сушени сливи и боровинки. Антиоксидантите в сушените сливи елиминират свободните радикали в организма, отговорни за различни нарушения, включително и тези по кожата. Консумацията на 6 сушени сливи на ден ще ви осигури ефективна защита срещу свободните радикали. Близки до сливите са боровинките, чиято консумация също ще подмлади кожата ви по естествен начин.

Консумацията на пуешко месо ще ви осигури карнозин, който от години се използва като лек против стареенето.

Едно от най-важните неща, които трябва да запомните, е че балансираното хранене ще ви осигури не само дълга младост, а и всички онези приятни неща, които се губят от организма ни с възрастта. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама