Чести грешки в грижата за кожата


Чести грешки в грижата за кожата
Снимка: iStock

В тази статия ще разгледаме някои основни грешки и как да ги избегнем:

Миете се с прекалено гореща вода

Горещата вода вреди на кожата, като предизвиква ранна поява на бръчки. Най-добре е да се използва вода със средна температура или леко хладка.

Използвате мокри кърпички за премахване на грим

За съжаление, почистващите вещества в тях не са достатъчни, за да премахнат мръсотията и грима по начина, по който ни се иска.

Използвате едно измивно средство

Помнете – продуктът за почистване на грим и този за почистване на кожата на лицето не трябва да бъде един и същ! Най-добре е да се използва дегримиращ продукт под формата на мицеларна вода , последван от почистваща пяна и тоник според типа кожа.

ИСКАТЕ СИЯЙНА КОЖА, ЕТО ТОВА Е МНОГО ВАЖНО

Не правите пилинг

Ексфолиацията спомага за премахването на мъртвите кожни клетки и предотвратява замърсяването на порите. За това е важно да се прави веднъж седмично. Важно е също да се избере подходящ пилинг, съответстващ на Вашия тип кожа - абразивен, ензимен или фруктов.

Не използвате слънцезащита

Слънчевите лъчи може да са много приятни, но са и много вредни за кожата. Предизвикват бръчки, пигметни петна и дори рак на кожата. За това не излизайте от вкъщи без да нанесете слънцезащитен крем с подходящ фактор.

КАКВО РАЗКРИВА ПРИЧЕСКАТА НА ЖЕНАТА ЗА ХАРАКТЕРА Ѝ

Използвате неподходяща козметика

Ако изпитвате дискомфорт, когато си почиствате лицето, то най-вероятно продуктите, които нанасяте не са подходящи за Вашия тип кожа. В този случай, препоръчваме да не си играете на проба-грешка, защото това може да има дълготрайни последици, а да посетите специалист.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама