5 начина да се справите с подпухналото лице сутрин


5 начина да се справите с подпухналото лице сутрин
Снимка: iStock

Ако се събуждате всяка сутрин и виждате, че лицето ви е подуто, това е сигнал, че трябва да се грижите по-добре за тялото си. Има редица причини, които трябва да вземете под внимание, но днес ще ви помогнем с няколко експертни съвета, които да ви помогнат да сведете до минимум отока.

1. Използвайте крем с витамин К

Витамин К се използва най-вече в медицинската козметика - помага при заздравяване, облекчава зачервяване и намалява оток. Ето защо често можете да намерите витамин К в кремовете за околоочния контур.

НИАЦИНАМИД: КАК СЕ ИЗПОЛЗВА И КОГА ИАТЕ НУЖДА ОТ НЕГО

2. Направете 3-минутен лимфен масаж

За да направите лицето си по-малко подпухнало, имате нужда от по-добро кръвообращение. Използвайте специален масаж, за да „манипулирате” притока на кръв. Най-добрият лимфен масаж включва нежно потупване и пощипване.

3. Консумирайте както калий, така и натрий

Нашите бъбреци поддържат правилен баланс между натрий, калий и вода в тялото. Когато приемаме твърде много натрий, тялото се опитва да го балансира, като задържа вода и ние започваме да изглеждаме подути. Яжте храни с високо съдържание на калий винаги, когато ядете солена храна.

4. Обърнете внимание на естрогена

Има някои признаци на естрогенен дисбаланс в тялото ви. Те включват хиперпигментация на кожата, подпухнало лице и лилави стрии. Проверете нивата на хормоните си, за да избегнете сериозни здравословни проблеми.

5. Контролирайте приема на протеини

Една от причините лицето ви да изглежда подуто е диета с ниско съдържание на протеини. Когато тялото ви има недостиг, течността от кръвоносните съдове може да изтече в клетките ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама