Нов бюти тренд: Лифтинг с мезоконци


Нов бюти тренд: Лифтинг с мезоконци
Снимка: iStock/Guliver

Случвало ли ви се е да се гледате в огледалото и да се чудите кога сте остарели откъде, за бога, са се появили тези бръчки. Интересен факт е, че от както светът мина „онлайн” преди повече от година, ръстът на подмладяващите козметични интервенции е скочил рязко. Една такава процедура, която придоби популярност напоследък, е лифтингът с мезоконци.

Какво представлява това?

Лифтингът с конци е нехирургична алтернатива на традиционната манипулация, който включва поставянето на конец подкожно, наречен полидиаксонон (PDO), за да се повдигне и стегне отпуснатата кожа по челюстта, бузите и челото. Тоест, вместо да отстраняват хирургично излишната кожа, специалистите са в състояние да я репозиционират с подкожно поставяне на конец.

5 ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ЖЕНИ НАД 50, КОИТО ЩЕ ВИ ВДЪХНОВЯТ

Има много различни видове мезоконци, които се различават по своите физически характеристики и състав. PDO е вид полиестер, докато други често използвани материали са PLA (полиактичен) и PCA (поликапролактон). Всички видове се разграждат в тъканта и се разтварят с течение на времето. Резултатите, които могат да се наблюдават, са съвсем фини и естествени – повдигане между 2 и 4мм.

Допълнителна полза от конците е, че те могат да се използват за стимулиране производството на колаген в зоните на лечение, компенсирайки загубите, които изпитваме с напредването на възрастта.

Защо стана толкова популярен този лифтинг?

На първо място, защото наистина работи, а и защото е нехирургична опция с кратко възстановяване и почти никакъв болничен престой. Въпреки че съществуват нови видове конци, самата процедура не е нова. Трябва да се отбележи, че и подходът на жените към стареенето се промени през последните години и всички се насочват към неинвазивно лечение, стратегически разпределено във времето.

Какви са основните предимства?

Лифтингът с конци избягва много от потенциалните усложнения, които често се появяват при операция като риск от инфекция, белези или асиметрия. От друга страна, това е чудесна възможност за пациенти, които не отговарят на условията за операция по различни здравословни причини.

За кои жени е подходящ лифтингът?

Идеалният кандидат е някой с лека до умерено отпусната кожа в долната част на лицето и челюстта. Като цяло непушачите със здрава, добре поддържана кожа са най-добрите кандидатки за всяка процедура, включително и тази. Този тип повдигане не се препоръчва за хора, които имат тежка загуба на обем или „по-тежки и пълни лица“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама