5 забележителни жени над 50, които ще ви вдъхновят


5 забележителни жени над 50, които ще ви вдъхновят
Снимка: Getty/Guliver

Поддържането на добра физическа форма е изключително трудно, особено след определена възраст. Но някои жени могат да се похвалят с високо ниво на самодисциплина и вътрешна хармония в името на красотата и здравето. Днес решихме да споделим с вас 5 забележителни дами над 50, които са в наистина отлична форма и заслужават уважение.

ГРИМ ТРИКОВЕ ЗА ЖЕНИ НАД 40 ГОДИНИ

Йоланда Хадид, 54 години

Йоланда, майка на известните Джиджи и Бела Хадид, е имала много труден живот. Сред неприятностите, пред които е изправена, са няколко болести, наистина тежък развод и тежко детство. Въпреки всичко това, Йоланда успява да намери хармония със света. В интервютата си тя казва, че се е справила с всички проблеми, защото е имала само една цел - да отгледа децата си добре. След като го прави повече от успешно, Йоланда започва да се наслаждава на живота си. През свободното си време се радва на конна езда, сноуборд и йога.

Шарън Дейвис, 55 години

Шарън Дейвис е шампион по плуване от Олимпийските игри и през 1980 година печели сребърен медал. Макар вече да е прехвърлила 50-те, надали ще ѝ дадете повече от 45 години. Ето какво казва тя:

„Често чувам, че с възрастта метаболизмът се забавя. За мен лично това е като въпроса дали кокошката или яйцето е първо? Ако промените начина си на живот и живеете пасивно, тогава метаболизмът ви естествено ще се забави. Останете активни и се движете много и ще изглеждате добре."

Шарън Стоун, 59 години

„О, Боже, само не ме питайте отново за моите тайни за младост... Рядко имам достатъчно свободно време, за да си правя разни полезни сокове и смутита. Използвам качествени кремове за кожа и се опитвам да не забравям да си обръсна краката. Обичам да спортувам и мисля, че това е един от основните ключове към здравето. Танцувам през цялото време. Правя йога, пилатес, играя с децата си, яздя кон, често ходя на плаж. Вярвам, че ако останеш верен на себе си и си добър с другите хора, с годините ставаш по-хубав.“

Джейн Сиймор, на 66 години

„Тайната на младостта ми е в добрите гени, правилната диета и факта, че нямам лоши навици. Една особеност е, че използвам само дъждовна вода за измиване на косата си, за да стане лъскава. Веднъж обаче фотографите ми казаха, че им е писнало да крият торбичките под очите ми, затова просто помолих хирурзите да ги премахнат. Това е и единствената външна намеса. “

Ясмина Роси, 62 години

„Тялото ми е моят учител. Сигурна съм, че всичко, което е необходимо, за да отслабнете, е да се движите всеки ден и да ядете здравословна храна. Не са ви необходими строги диети или твърди физически упражнения. Слушайте тялото си. Понякога тялото трябва да бъде мързеливо и аз му давам добра почивка: ям почти всичко, което искам и правя йога. Ако не позволя на тялото да си почине, дори за ден, тогава то ще си изиска почивката, но с болест или настинка. Научих се да слушам тялото си и да го уважавам.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама