Грим трикове за жени над 40 години


Грим трикове за жени над 40 години
Снимка: iStock/Guliver

Най-хубавото при остаряването е, че през годините събирате различни умения и знания. Със сигурност на 20-годишна възраст не сте знаели как да нанесете перфектната очна линия или как да завържете копринено фишу. Ето кои са бюти триковете, които трябва да овладеете, когато достигнете 40-те си години.

Разбира се, трябва да вметнем, че на първо място идва важността от правилна грижа. Ако кожата ви изглежда добре, гримът ви ще изглежда още по-добре. А след това…

1. Трябва да знаете подтона си

Изборът на подходящ нюанс фон дьо тен Prouve опира до това да знаете вашия подтон. Трябва да разберете дали сте с хладен, топъл или неутрален - това ще улесни избора на продукти и няма да се чудите кое как ще изглежда на дневна светлина.

Ако сте склонни да почернявате лесно през лятото, имате топъл подтон. Ако по-скоро изгаряте, имате хладен. В случай, че леко изгаряте преди постепенно да почернеете, имате неутрален подтон.

КАК ДА СЕ ГРИМИРАТЕ В ЦВЕТОВЕТЕ НА 2021

2. Научете кои цветове ви стоят естествено

След като знаете своя подтон, можете да погледнете цветното колело и да определите кои цветове го допълват. Хората с топли нюанси са склонни да изглеждат добре в златно, червено, жълто и кафяво. Тези с хладни нюанси трябва да залагат на сребристо, ледено синьо и розово, а хората с неутрални тонове обикновено могат да носят всичко, въпреки че розовото злато и лилавото им стоят супер.

3. Винаги подготвяйте кожата си

Никога, никога, ама наистина никога не забравяйте грижата за кожата. Задължително използвайте хидратиращ крем, крем за очи и основа, защото тези продукти ще загладят всички фини линии и ще задържат грима до края на деня.

4. Фиксирайте със слънцезащитен спрей

На 40 години със сигурност знаете колко важна е слънцезащитата за здравето и красотата на кожата. Дори да сте нанесли крем със SPF още в началото, не забравяйте да включите фактор и във фиксирането на грима. Всъщност, на пазара вече има удобни аерозолни спрейове с 50-ти фактор.

5. Пропуснете пудрата

Прескачането на пудра или стратегическото ѝ прилагане само на някои места е от ключово значение за поддържането на младежки вид на лицето. Придържайте се само към Т-зоната и се уверете, че вашият продукт не съдържа талк като съставка, защото той абсорбира влагата и може да направи кожата да изглежда суха и набръчкана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама