Искате сияйна кожа? Ето това е много важно


Искате сияйна кожа? Ето това е много важно
Снимка: iStock

Когато става въпрос за младежка и блестяща кожа, може би смятате, че се нуждаете от скъпа грижа или лечение, за да я постигнете. Тайната на сияещата кожа е по-проста, отколкото си мислите! Сънят е по-близко до извора на младостта. Трикът е да се сдобивате с достатъчно количество сън всяка вечер.

Здравият и непрекъснат сън позволява на тялото ви да се възстанови и може да окаже влияние и върху физическия ви вид - включително върху кожата ви! Докато си почива и се обновява, тялото ви произвежда и колаген - най-често срещаният протеин в човешкото тяло. Големи количества от него в тялото спомагат за поддържане на съществуващите структури на кожата и поддържат еластичността ѝ. Колагенът е това, което кара кожата ви да се усеща стегната, плътна и с младежки вид.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат за спокоен сън:

Прием на вода

От съществено значение е да пиете достатъчно вода, тъй като това може да спомогне за поддържането на здраво тяло и кожа. Опитайте се да намалите количеството вода, което пиете преди сън. Така ще намалите броя разходки до тоалетната през нощта, а и ще спите по-добре.

ОСНОВНИ ГРЕШКИ, КОИТО ПРИЧИНЯВАТ АКНЕ

Без алкохол преди сън

Алкохолът може да повлияе на кожата ви, като я дехидратира и прекъсне навиците ви за сън. Може да се окаже, че се събуждате по няколко пъти през нощта, за да ходите до тоалетна или да пиете вода, за да се хидратирате отново.

Грижа за кожата

През деня кожата ни бива изложена на редица стресови фактори, сред които: прах, замърсяване, светлина от компютъра и други. Погрижете се за това с рутинна грижа за кожата преди сън, която включва почистващо средство и овлажнител. Потърсете дерматологично тествани продукти без сулфати, за да предотвратите дразненето на кожата. След почистване, използвайте нощен крем с естествени растителни съставки като алое вера и етерични масла, които ще оставят кожата ви овлажнена и с усещане за мекота.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама